Waar blijft Schoolzwemmen?

In de verkiezingstijd verheugen we ons op talloze beloftes. De blijdschap blijkt vaak voorbarig omdat beloftes slechts mooie worden blijven en je er in de loop van de jaren dan ook niets meer over hoort

Dit gaat over een belofte, die niet in de nevel van de tijd mag verdwijnen maar die gestand moet worden gedaan omdat er levens mee gemoeid zijn. Kinderen dien je voor gevaren te behoeden en argumenten als ”het is een taak voor de ouders” kunnen wat mij betreft in de prullenbak

In de maand juli was sprake van een verdubbeling van het aantal zwemongelukken ten opzichte van vorig jaar. In totaal waren  er achttien gevallen van verdrinking.

Bij Vijf van de achttien ging het om kinderen onder de twaalf. Niemand verdronk in zee, maar wel  in plassen meertjes en riviertjes. Het laatste ongeluk voor zover bekend vond plaats op Duinrell, het betrof een meisje van vier jaar.

Deze feiten behoeven geen nadere toelichting. De meeste slachtoffertjes ontsnapten aan de aandacht van de ouders. Even niet opgelet.
Er is een tijd geweest dat bijna alle basisscholen in Nederland met de leerlingen naar het zwembad trokken omdat schoolzwemmen in het lespakket zat. Iedereen was toen doortrokken van het feit dat zwemles in ons waterrijke land bij de opvoeding behoorde. Schoolzwemmen was voor ieder kind toegankelijk, als het wat kostte was dat een schijntje.

Maar toen sloeg de bezuiniging toe en werd het plotseling een taak van de ouders. Maar zo kun je voor hetzelfde geld lezen, taal en rekenen ook in het oudermandje gooien, Onzin dus, schoolzwemmen voorkomt tragische ongelukken en is nog gezond ook.

In het verkiezingsprogramma van Dorpsbelangen staat schoolzwemmen genoemd als een te verwezenlijken actiepunt. Er zou snel een voorstel komen maar zo langzamerhand wordt het tijd dat Dorpsbelangen zich eens iets van zich laat horen. Tot nu toe bleef het stil.

Putter

Eén gedachte op “Waar blijft Schoolzwemmen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.