4 mei 2020

Het leek een bijzondere dodenherdenking en Bevrijdingsdag te worden dit jaar. Want 75 jaar geleden werd de oorlog in Nederland beëindigd. Er was van alles voorbereid om dat gepast te herdenken en te vieren. Tot Covid-19 roet in het eten gooide. Iedereen moest thuis blijven.

Last Post

Geen herdenking in Kortenhoef op de Van Heumenhof, ook niet naar de  Hollandse Schouwburg in Amsterdam, waar wij al jaren op 4 mei om acht uur ‘s avonds de plechtigheid bijwoonden. Zelfs niet op de Dam.

Dus bleven wij thuis, zoals risicogroepers dat horen te doen. Onze kinderen en kleinkinderen kwamen bij ons om in onze voortuin de jarenlange traditie provisorisch op 1,5 meter afstand voort te zetten.

Om vijf voor acht gingen wij de straat op. Daar zagen wij tot onze verrassing een groepje van pakweg tien mensen, dat zich verzameld had bij de steiger in de vijver rond het parkje tegenover ons. En kijk nou! Op de steiger stond Alexander de Haan met zijn trompet in de hand, in het licht van de ondergaande zon.

Om acht uur klonk 2 seconden heel in de verte het begin van een Last Post op trompet. Ook Alexander bracht zijn trompet naar zijn mond en blies voor ons allemaal de Last Post. Prachtig! En wat een prachtige plek die vijver met dat parkje op de achtergrond.

Alexander bedankt. Je hebt onze herdenking een extra dimensie gegeven.

Ps. Ik zag zojuist een tweet van Wijdemeren van Boven van de toren van het kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Ook daar werd, boven op de toren de Last Post en het Wilhelmus gespeeld. Prachtig! Een aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.