Ben je een rund?

Genoeg. Wat moet er nog gebeuren tot er een verbod komt op particulier vuurwerk?

Reeds decennia zijn er problemen maar ieder jaar wordt het erger op oud en nieuw, met dit jaar het trieste dieptepunt in Arnhem, waar twee leden van een gezin de dood vonden en twee anderen levensbedreigend werden verwond.

De kabinetten Rutte durven geen stap te zetten, bang als zij zijn voor ieder belangengroepje, voor het verlies van iedere stem. Vuurwerk, stikstof, milieu, boeren – de Haagse konijnen staren in de schijnwerpers van elk voertuig, om niet te zeggen elke tractor, dat ze tegemoet komt. Dit kost gezondheid en mensenlevens en moet stoppen.

De aangewezen stap is een landelijk verbod op particulier vuurwerk, maar zolang dat met deze laffe bestuurders in Den Haag niet gebeurt, moeten de lokale overheden hun verantwoordelijkheid nemen.

Derhalve  roep ik het college van B&W van Wijdemeren op een voorstel naar de gemeenteraad te sturen voor een verbod van verkoop en afsteken van particulier vuurwerk. Als ik me goed herinner was het dusver uitsluiten de fractie PvdA/Groen links die dit in het verleden heeft geprobeerd.

De raadsleden moeten nu met de billen bloot: blijven zij volharden in ouderwetse, gevaarlijke denkpatronen of omarmen zij vooruitgang gestoeld op huidige – maar niet nieuwe – inzichten?

Ja, ik weet het: de handhaving, de handhaving ….. maar weglopen van nodige stappen leidt tot anarchie, op ieder gebied. Politie en brandweer weten daar alles van.

Hoe was die slogan ook alweer : “je bent een rund ……..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.