Bestuurders vliegen uit de bocht

Onze bestuurders waren gezellig naar Maastricht vertrokken voor nuttig overleg met elkaar op het VNG congres. De sfeer zat er goed in en dat bleef zo zelfs toen

Tommy Wieringa, van wie we al heel wat onzin hebben gehoord en gelezen, zijn commentaar gaf op de aanslag die vroeg op de dinsdagochtend had plaatsgevonden. Een bestelauto (heden ten dage een populair wapen) reed tegen het gebouw van De Telegraaf en de bestuurder stichtte brand.

De verwarde schrijver vond dat “het tijd werd” voor deze aanval op de krant en de persvrijheid. Men mag over De Telegraaf denken hoe men wil (ook in historisch perspectief) maar de enige juiste reactie is een veroordeling van dit misdrijf. Iedereen over eens, toch? Verre van.

De reactie van naar verluid de helft van de aanwezigen op die misdadige opmerking van de schrijver, was enthousiast applaus. De créme de la créme van onze openbare bestuurders vond het geweldig. Wat misschien nog misselijker is, is dat voor zover bekend niet één bestuurder opstond en luid protest aantekende.

Ik verwacht dat onze gemeenteraad hier werk van maakt, die klappende Wijdemeerse bestuurders en ambtenaren identificeert en de laan uit stuurt. Wie zo weinig respect heeft voor recht en moraal verdient geen plaats als vertegenwoordiger van onze rechtstaat – of wat daarvan binnenkort over is als wij zo doorgaan.

Overigens, alles vier van onze wethouders waren aanwezig. Van de burgemeester weet ik het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.