Bloemen

De VVD-fractie, zo meldt het Weekblad Wijdemeren van deze week, heeft schriftelijke vragen gesteld over de bloemen die de gemeente koopt voor feestelijke gelegenheden als lintjesuitreikingen, benoemingen en dergelijke. De VVD vindt dat die bloemen besteld moeten worden bij lokale ondernemers, en niet in Hilversum.

De vraag is niet nieuw. Vijf jaar geleden kwam Joost Boermans namens de D66-fractie met hetzelfde. De Wijdemeerse Webkrant schreef toen:

Het blijkt dat de gemeente per jaar voor ruim 1.800 euro bloemen bestelt. Verreweg de meeste bloemen worden geleverd door de firma Nijman uit Hilversum omdat dat bedrijf snel, soepel, flexibel en betrouwbaar is gebleken. Op de vraag of er een aanbesteding heeft plaatsgevonden en of er een overeenkomst met de desbetreffende bloemist is afgesloten is het antwoord ontkennend. Het bedrag dat met de bloemen is gemoeid is daar te gering voor. Het college zegt toe er nog eens naar te kijken, maar voegt er aan toe dat de keuze van een bloemist aan het college is gedelegeerd.

Bloemen voor het college van B&W Wijdemeren bij de installatie in 2018

Kennelijk heeft het college er destijds naar gekeken en gedacht dat het makkelijker was om alles bij één bedrijf in de buurt te bestellen (bloemenhandel Nijman waar men goede ervaringen mee had, is volgens Google Maps 1,6 km van Rading 1 vandaan) dan bij een van de acht lokale bloemisten die allemaal verder weg zijn. En wie van de acht moet je dan kiezen? Moet je prijzen gaan vergelijken? Kwaliteit? Moet je ze om de beurt een bestelling laten leveren?

Het is goed als je zoveel mogelijk probeert de bedrijven in je eigen gemeente de kans te geven wat te verdienen. Maar in dit geval lijkt het me gewoon niet praktisch.

(foto Douwe van Essen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.