Burger en Participatie

Het is bijna 21 jaar geleden dat de Middenweg in Nederhorst den Berg voor het laatst van een nieuw wegdek werd voorzien. Hoe ik dat nog zo goed weet? Op de dag dat wij gingen verhuizen naar de Middenweg begon de asfaltering. Had ik het kunnen weten… ja en nee.

De berichtgeving aan de burger verliep destijds nog niet via internet (de gemeente Nederhorst had destijds nog geen eigen website) maar met een brief “Aan de bewoners van dit pand”. Die zal vast bij de post van de vorige bewoners op een stapeltje gelegen hebben. Is het toch nog goed gekomen? Jazeker, met het nodige omrijden is het allemaal gelukt.

Niet alleen internet stond nog in de kinderschoenen, het woord “burgerparticipatie” moest nog uitgevonden worden, de gemeente wist zelf wel wat goed voor de burger was. Vandaar dat het asfalteren van de Middenweg 21 jaar geleden dan ook gierend uit de klauwen liep. De gemeente deed het op een koopje, freesde de oude laag niet eerst weg maar asfalteerde er gewoon een lekkere dikke laag overheen. Met als gevolg dat vele bewoners vanuit hun huis met de auto de weg niet meer op konden, tel uit je winst.

Burgerparticipatie, zeker de moeite waard. En sinds ik begrijp dat bij burgerparticipatie geld geen rol meer speelt binnen deze rijke gemeente Wijdemeren, moet er maar gauw een “Klankbordgroep Middenweg” opgericht worden. Ik neem daar graag zitting in, heb diverse goede ideeën (vind ik zelf) om die weg mooi in te richten. Kost wel wat, maar dan heb je ook wat. Ik heb al hele mooie klinkertjes op het oog.

Maar even zonder gekheid; de Middenweg hoeft geen dure klinkertjes, geen malle fratsen, geen bosschages of om de 100 meter een linde, maar die weg is wel nodig aan een opknapbeurt toe. Hoe dat slim te zo efficiënt mogelijk te doen ? Ik wil er graag over meedenken en met mij nog wel een aantal bewoners die niét het onderste uit de kan willen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.