Collegebesluiten

 

Het is 12 Februari 2019. De vanavond geplande commissie Maatschappelijke en Sociale Zaken heeft een flut-agenda en is binnen no time dan ook afgewerkt. Voor de rest van de week zien de agenda’s er ook niet indrukwekkend uit. Nou ja, Ruimte en Economie biedt dan nog enige substantie, maar de rest is zo mager als een garnaal.
Gemeentelijke komkommertijd.

De ingekomen stukken voor deze maand dan maar eens doornemen.
U weet toch wel dat dat kan, toch ? Kijk maar op https://wijdemeren.raadsinformatie.nl/modules/1/ingekomen_stukken/view ) Soms best aardig leesvoer.

Een brief van de advocaat van de Loosdrechtse Shetlanderij. Mevrouw houdt dapper vol. Afpoeieren is geen optie, wethouder. Stukje inleving en elkaar het licht in de ogen gunnen, zoals dat gewoon is in Loosdrecht (…) Of die brief van Dick ’t Hoen…. Taalkundig een beetje een rommeltje, maar inhoudelijk staat’íe als een huis. NatuurMonumenten doet wat haar belieft, neemt iedereen in het ootje en tracht er weer eens mee weg te komen. De raad mompelt wat (’t is een schande…) en NM gaat rustig verder. Was de gemeente daar maar eens wat standvastiger in, in plaats van naar mevr. de Groot. Verder weinig schokkends deze maand.

Dan de collegebesluiten, het hart en ziel van de gemeente. Besluiten moeten genomen worden, waarom heb je anders zo een gewichtig college als dat van B&W ? Heerlijk leesvoer. Eens kijken op https://www.wijdemeren.nl/collegebesluiten  Hé, wat nu ? Het laatste besluit is nog van vorig jaar, 18 december 2018 wel te verstaan. Ja, zeker weten, want die bovenste link “Collegebesluiten 2019” verwijst naar het maandoverzicht van de raad. Oh, nu snap ik waarom de commissies zo lou loene zijn, de hele gemeente dobbert stuurloos rond ! Er worden al ruim 2 maanden geen besluiten meer voorbereid of genomen. Dan kan je de commissies inderdaad wel afschaffen, de raad incluis.

Was dit nu niemand nog opgevallen ? Kijken de raadsleden van vandaag daar niet meer naar ? Zijn er geen signalen richting ambtelijke organisatie gegaan ? Ik weiger het te geloven… het kán, het mág  ook niet waar zijn. Ik weet zeker dat vóór het komend weekend alle genomen besluiten tot 15 februari 2019 gewoon weer online te bekijken zijn, toch griffier ?

(naschrift 13/02) Een oplettende lezer berichtte mij dat de collegebesluiten nu zijn opgenomen in het maandoverzicht van de raad. Is deze verandering ook een verbetering ? Collegebesluiten ijlen altijd na op de raadsagenda, je moet dus bewust terug in de tijd om nieuwe stukken te lezen, hmmm…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.