Crys Larson, kandidaat burgemeester

De gemeenteraad van Wijdemeren heeft mevrouw drs. C.R. Larson (52) voorgedragen als nieuwe vaste burgemeester van Wijdemeren.

Crys Larson (VVD) (Foto: Prov. Noord-Holland)

Dat heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Gert Zagt, bekendgemaakt. Mevrouw Larson (VVD) volgt de heer Ossel op, die sinds juni 2017 waarnemend burgemeester is in Wijdemeren.

Mevrouw Larson is momenteel statenlid van de provincie Noord-Holland. Daarnaast vervult zij vanuit haar eigen management & consultancy bureau diverse leidinggevende ambtelijke functies bij gemeenten. Eerder was zij wethouder van de gemeente Ouder-Amstel (2010-2014). Mevrouw Larson woont in Ouderkerk aan de Amstel. Zij is getrouwd en heeft twee dochters die allebei het huis uit zijn. In een reactie laat zij weten bijzonder vereerd te zijn met de voordracht en dat zij er veel zin in heeft om kennis te maken met de dorpen van Wijdemeren.

Verbindende rol

De gemeenteraad van Wijdemeren ziet mevrouw Larson als een betrokken, besluitvaardige en omgevingsbewuste netwerker die communicatief sterk isen die de verbinding zoekt. Zij is analytisch sterk en bestuurlijk sensitief. Belangrijk noemde de voorzitter van de vertrouwenscommissie daarnaast haar kwaliteiten om een verbindende rol in de regio in te vullen.

Beëdiging burgemeester

De voordracht van de raad zal worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting is de beëdiging van de nieuwe burgemeester op 19 november 2019 om 19.30 uur in de raadzaal van Wijdemeren.

Hierboven staat het persbericht dat de gemeente Wijdemeren gisteravond naar de pers zond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.