De burger is niet interessant

De digitale commissie van 25 juni jl duurde 3 uur en 48 minuten maar het meest belangrijke onderwerp stond niet op de agenda en werd ook niet besproken.
Vele minuten werd er gesteggeld over de agenda; de burgemeester intervenieerde; de commissievoorzitter hakte de knoop door – alleen om dan weer een nieuwe knoop te leggen, die hij dan wederom doorhakte, ditmaal in tegenovergestelde richting. Het was een puinhoop.


In die discussie over de agenda lukte het Jan Willem Nienhuis van het CDA, ondanks tegenwerking door de voorzitter, een onderwerp ter sprake te brengen dat sinds afgelopen maart steeds weer werd uitgesteld. Hij noemde het in maart ingediende behandelverzoek inzake Antonia. Ik heb geen idee waar dit over gaat, maar dat is ook niet het punt.


Een inwoner van Wijdemeren heeft een probleem en wendt zich goed op tijd voor het zomerseizoen tot het gemeentebestuur. Drie maanden later is er nog geen inhoudelijke aandacht aan besteed en nu wordt het over het reces “heen getild” zoals dat in het jargon heet. In september heeft deze burger er niets meer aan.


Hoezeer Nienhuis ook herhaaldelijk moeite deed, de weerstand van de griffier, ondersteund door de commissievoorzitter, kon hij niet doorbreken. Voor zijn suggestie een extra commissie te regelen kreeg hij geen enkele steun. Hulde voor Jan Willem – schande voor commissie en griffie. 

CORRECTIE.
Er komt toch nog een extra commissie. Bravo JW.

 

Pijnlijk duidelijk werd dat raadsleden graag met hun eigen problemen bezig zijn en dat de burger op de laatste plaats komt. In dit geval nog niet eens dat.

Eén gedachte op “De burger is niet interessant”

  1. Ik had niet naar de commissie gekeken, want ik had wat anders te doen. Het bovenstaande relaas prikkelde mijn nieuwsgierigheid, dus keek ik zojuist naar het eerste kwartier van de commissievergadering.
    Met verbijstering, moet ik zeggen.

    Het idee om eerst een krediet voor IT te voteren en achteraf pas te beoordelen of dat nodig is, omdat er geen voorbereiding was, is al ridicuul. En als dan, daar bovenop, ook nog een urgent behandelverzoek van een watersportondernemer uit maart met groot gemak door het gemeentebestuur wordt doorgeschoven naar september (voorbij het vaarseizoen), omdat er niets aan gedaan is, dan kan ik alleen maar beamen wat collega Israel hierboven vast stelt.

    Uit de latere toevoeging van zijn hand hierboven begrijp ik dat iemand tot inkeer is gekomen en er toch een extra vergadering komt. Dat neemt niet weg dat het afserveren, sterker nog, afpoeieren, van Jan Willem Nienhuis (CDA) door commissievoorzitter Mario Wouters (D66) samen met de griffier niet netjes was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.