De buurtkamer

 • Wat heeft Nederhorst den Berg wel, maar Loosdrecht en Kortenhoef niet?
  Die is makkelijk, een prachtige kunstijsbaan.
 • Wat heeft Loosdrecht wel, maar Nederhorst den Berg en Kortenhoef niet?
  Die is wat moeilijker. Ja, Loosdrecht heeft een prachtig plassengebied, maar Nederhorst kan zich zeker meten met de Spiegelplas. Kortenhoef heeft de Kortenhoefse Plassen en de Wijde Blik, alhoewel nauwelijks toegankelijk. Wellicht is Loosdrecht wel uniek in het hebben van een jaarlijks Jazzfestival.
 • Wat heeft Kortenhoef wel en Loosdrecht en Nederhorst den Berg niet ?
  Juist! De KUD-kwis (KUD=Ken Uw Dorp)
 • Maar nu de hamvraag:
  wat hebben Loosdrecht en Nederhorst den Berg wel en Kortenhoef niet?

Kortenhoef mist een activiteitencentrum, een ontmoetingsplaats voor haar inwoners. Loosdrecht heeft een bibliotheek die die functie vervult, Nederhorst heeft “De Spot” met eenzelfde functie. Alleen Kortenhoef heeft zoiets niet. En ook de bewoners van ’s-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen hebben behoefte aan een ontmoetingsplek waar allerlei mensen kunnen komen, van jong tot oud. Zij willen een plek om een praatje maken, samen koffie te drinken en elkaar te helpen.

Een groep bewoners wil daar middels een bewonersinitiatief verandering in brengen. Er is een stichting Buurtkamer 3D opgericht, naar de drie dorpen ’s-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen. Een meedenkgroep van zo’n 25 betrokken dorpsbewoners ondersteunt de stichting. Zoals uit de naam van de stichting blijkt, noemen ze de ontmoetingsplek “De Buurtkamer”.

In deze brochure leest u de plannen voor die Buurtkamer. Wat u ook leest is dat men een beroep doet op de gemeente Wijdemeren om dit project op poten te zetten, omdat een dergelijk plan alleen een reële kans van slagen heeft met de hulp en ondersteuning van de gemeente.

Nu heeft de gemeenteraad het vaak over het ondersteunen van de dorpsidentiteit. Er zijn ook gewichtige woorden aan gewijd in het Kernenbeleid en in alle mooie verkiezingsbeloften van de diverse partijen. Ik zou zeggen: raad, grijp dit burgerinitiatief aan, omarm het, maak het desnoods beter en sterker met uw wijze suggesties, maar laat het niet meer los ! Zorg dat het, in deze of welke vorm dan ook, snel tot uitvoer komt. Dat is veel beter dan geld schuiven naar wéér een kernenonderzoek, dit is namelijk waar daadwerkelijk behoefte is vanuit de Kortenhoefse bevolking.

Om met een bekend clublied en een aansporing tot actie te eindigen:

Geen woorden, maar daden, leve Wijdemeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.