De creatieve Spaarpotpaal

Negatief is: flitspalen, hoge snelheid, boetes, ellende, slecht humeur, sfeer verpest. En dat allemaal om hardrijders te bestraffen mede in de hoop dat ze er lering uit trekken, vooral als het veel geld kost. Maar het kan ook anders.

Creatieve geesten hebben de spaarpotpaal bedacht en het is, daar waar hij wordt gehanteerd, een ongekend succes.

Het werkt aldus: de spaarpotpaal beloont iedereen die zich aan de snelheid houdt met een klein bedrag. Bijvoorbeeld met vijf eurocent. Het geld dat op die manier wordt geregistreerd wordt beschikbaar gesteld door (bijvoorbeeld) de gemeente, die, als er een behoorlijk bedrag is bijeengeteld in samenspraak met de gemeenteraad, een investering  van gemeenschappelijk belang voorstelt.

Het schijnt in de dorpen waar het systeem wordt toegepast – en dat zijn er pas een paar – fantastisch te werken. Omdat meer dat de helft van de hardrijders meestal uit eigen omgeving komt, blijven die om de pot te spekken en omdat ze het een leuke actie vinden, binnen de snelheidsgrenzen.

Zo’n creatief idee verdient navolging. Wie begint in Wijdemeren over de spaarpotpaal? Trek je niets aan van de mensen die wel weer met alle mogelijke bezwaren zullen komen, want er is altijd wel wat en dan bereik je nooit iets.

Ik ben in blijde verwachting.

Putter

Eén gedachte op “De creatieve Spaarpotpaal”

  1. Wat een uitstekend plan! Hier gaan we aandacht aan besteden. Er wordt binnenkort een nieuw verkeerslicht geïnstalleerd in Nederhorst en dan kan de paal direct erbij opgenomen worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.