De wereld wil bedrogen worden …

Zo her en der begint het door te dringen. Regelmatig zien we nu stukjes in de krant verschijnen, krijg ik mailtjes met de vraag hoe het ook alweer zat. De façade brokkelt af, wankelt. Afval is al lange tijd big business. Wanneer je er dan nog een groen milieu-label op kunt plakken gaat het over miljoenen.

Ingezonden brief In de Gooi en Eemlander van 21 mei 2019

Bovenstaand artikel spreekt boekdelen, maar is het nieuws ? Nee, niet voor wie met open ogen in deze wereld staat. Wel voor mensen die onder een groene waas leven. Die vinden het ook niet zo erg om bedonderd te worden, het werkt voor hen waarschijnlijk als een aflaat.

Let wel: ik ben een groot voorstander van een circulaire economie (hergebruik) en om zuinig met onze natuurlijke reserves om te gaan. Maar ik laat me niet bedotten door de betweters van de GAD. Een paar jaar geleden is al onomstotelijk aangetoond dat het ophalen van plastic véél beter gewoon via de grijze kliko kon worden gedaan, omdat de vuilverwerkers (niet de GAD, dat is alleen maar een domme ophaler) veel efficiënter en goedkoper het plastic eruit konden scheiden dan de burgers. De GAD stond op alle fronten met de mond vol tanden, het enige verweer wat ze hadden was dat het óók om bewustwording ging, het heropvoeden van de mensch. En dat kost de regio dan 200 miljoen euro.

Nu blijkt dat ze niet alleen dom zijn in de manier van ophalen, maar dat het plastic dát ze dan op die manier ophalen ook nog eens verbrand en verpingeld wordt. Ik zei al, het gaat over miljoenen !  Wordt de GAD dan niet gecontroleerd ? NEE ! Dat durf ik hardop te zeggen. De G&V gemeenteraden vinden het wel best, inclusief Wijdemeren. Natuurlijk zijn ze op de hoogte van wat er zich bij de GAD afspeelt aan naïef management (althans, ze kúnnen op de hoogte zijn, het is ze veelvuldig meegedeeld), maar het speelt zich allemaal ver buiten het denkraam van het gemiddelde raadslid af. En die 200 miljoen, ach weet je, dat wordt toch wel opgehoest door de burgers van de Gooi- en Vechtstreek, rijke stinkerds als het zijn.

Of zouden er toch hier en daar raadsleden zijn die de koe eindelijk eens bij de horens vatten en schoon schip maken bij de GAD ? Goed nieuws, ik heb een uitgebreid dossier beschikbaar, stuur een reactie en ik deel die kennis graag.

En voor iedereen die het bovenstaande allemaal niet gelooft, hier het 2e deel van bovenstaande eeuwenoude levenswijsheid:
De wereld wil bedrogen worden, laat haar dus bedrogen worden.

 

23/05/2019 MV: Toegevoegd link naar aangehaalde NRC-artikel.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/25/plastic-afval-maakt-stinkende-wonden-a3655302

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.