Doortrappen

Wijdemeren is (in sommige opzichten) een actieve gemeente. Dat blijkt, nu zeven Noord-Hollandse gemeenten een subsidie gekregen hebben voor het programma ‘Doortrappen’. Die subsidie is bedoeld voor initiatieven die zestigplussers bewust moeten maken van hun fietsgedrag en de risico’s in het verkeer, om zo ongevallen te voorkomen. “Met dit project wordt beoogd de oudere fietser zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden.” Dankzij een subsidie van provincie Noord-Holland is dit project onlangs ook van start gegaan in de gemeente Wijdemeren.

Of het voor die zestigplussers veel zal uithalen, weet ik niet. Maar waar het mij om gaat, is dat Wijdemeren meedoet, dat de gemeente een aanvraag heeft ingediend. Dat is heel goed! Er zijn namelijk veel mogelijkheden op subsidiegebied in Europa. De EU, allerlei Nederlandse ministeries, de provincie Noord-Holland en vele andere organisaties bieden subsidies voor allerlei activiteiten. Ik heb daar zelf, in mijn werkzaam leven, actief gebruik van gemaakt. Heb er zelfs voorlichting over gegeven. En ja, er wordt wel eens misbruik van gemaakt, ook in Wijdemeren. Maar what else is new?

Je moet er even voor gaan zitten, voor zo’n aanvraag, maar dan blijkt dat je veel geld kunt krijgen. En als je dat niet zelf kunt regelen, dan zijn er bedrijfjes die je kunnen helpen bij het doen van een subsidieaanvraag, omdat zij heel goed op de hoogte zijn van wat er overal te halen valt. Op mijn werk vroeger (en ik spreek van 25 jaar geleden) huurde men een bedrijf in dat PNO heette. De afkorting stond voor Pecunia Non Olet, Latijn voor Geld Stinkt Niet. Ik geloof dat het bedrijf, ooit opgezet door een paar ondernemende studenten, nog steeds bestaat. Of die adviezen destijds wat opgeleverd hebben, weet ik eigenlijk niet.

Hoe dan ook, het is zinnig om gebruik te maken van subsidiemogelijkheden. En Wijdemeren heeft dat dus gedaan. Prima!

(Bron foto)

Eén gedachte op “Doortrappen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.