Drijvende Kracht: Jacob van der Meulen!

Jacob van der Meulen uit Loosdrecht kreeg afgelopen vrijdag de Wijdemeerse waarderingsprijs “De Drijvende Kracht” uit handen van burgemeester Freek Ossel. Verdiend!

De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie van de IJsclub de Loosdrechtse Plassen na 39 jaar voorzitterschap.

De Drijvende Kracht

Jacob van der Meulen is eigenaar van jachthaven De Uitkijk en een prominente, actieve en betrokken inwoner van de gemeente Wijdemeren. Hij is al 55 jaar lid van IJsclub de Loosdrechtse Plassen (IJLP). Dit jaar neemt hij afscheid na een voorzitterschap van maar liefst 39 jaar en een carrière van 47 jaar in het bestuur van IJLP.

Jacob van der Meulen (Foto: NH Nieuws.nl)

Jacob van der Meulen is er met zijn markante persoonlijkheid altijd bij als er een bijeenkomst van enig belang is. (Bijvoorbeeld over het Dorpscentrum Loosdrecht, dat via het Loosdrechts Terras tegenwoordig Porseleinhaven heet.) Als hij het er niet mee eens is, of als hij goede adviezen heeft, dan schroomt hij niet om dat vriendelijk maar zakelijk duidelijk te maken.

In de lokale Loosdrechtse politiek blies hij zijn partijtje als voorzitter van de VVD mee. Zijn betrokkenheid met Loosdrecht is ook af te meten met een zoekopdracht in de Wijdemeerse Webkrant. Dat levert 73 berichten op over ijs, het verdiepingenplan, de begroting, het Dorpscentrum, Ottenhome, de politiek, maar ook ingezonden stukken en een hartelijk welkom terug voor de WWK na een vakantie. Jacob is zo’n steunpilaar die je in ieder dorp vindt.

Met ‘De Drijvende Kracht’, een metalen beeldje van een zeilboot, wil het college van Wijdemeren Jacob van der Meulen bedanken voor zijn buitengewone inzet.

Ik sluit me graag aan bij de felicitaties. Het is altijd een genoegen om Jacob tegen te komen en een gezellig praatje met hem te maken.

Jacob gefeliciteerd!

Zie ook NH Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.