Een Wijdemeers Feest

In alle kernen van Wijdemeren worden veel feesten, voorstellingen en evenementen georganiseerd. Maar een kernoverstijgend Wijdemeers feest komt niet veel voor. Maar er is er wel één, de Sloepentocht!

Die Sloepentocht wil ik daarom in het zonnetje zetten. Alles wat kan varen in heel Wijdemeren doet er aan mee. Het feest voert de feestgangers door  Loosdrecht en Kortenhoef. ‘s-Graveland en Nederhorst den Berg worden aan de randen aangedaan. Over het kanaal wordt over Hilversums water en onder Hilversumse bruggen gevaren. Ook sluis ’t Hemeltje, die een grote rol in het feest speelt is onderdeel van Hilversum. Vanuit de Spiegelplas komen de sloepen, boten en vlotten over de Vecht en door Vreeland en Loenen gevaren om zich in de Mijndense  sluis te mengen onder de tientallen andere vaartuigen die feestelijk uitgedost zijn. Dit jaar was het thema “de jungle”. Er voeren dan ook flink wat plastic palmen, apen en opblaas-flamingo’s mee om de sfeer te verhogen. Iedereen is goedgemutst en vrolijk.

In de sluiskolken is live muziek en worden er spelletjes gespeeld. De box die de deelnemers vooraf kochten bevatten een routebeschrijving en bonnen waarmee bij een flink aantal tussenstops bij horecagelegenheden hapjes en drankjes uitgedeeld worden. En als dan het weer, zoals afgelopen weekend zo stralend is, dan kan gesproken worden over een fantastisch echt Wijdemeers feest.

Daar zijn er te weinig van, dus de sloepentocht moet in ere gehouden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.