Eenmalige babs

Naast alle kritiek die er altijd mogelijk is op het doen en laten van de gemeente, moet er ook af en toe waardering zijn. Sommige zaken gaan namelijk gewoon goed. Daaronder de nieuwsvoorziening van de gemeente in Wijdemeren informeren dat elke twee weken uitkomt, zowel op papier in de HaH-bladen als op internet.

Het nieuwsblad biedt een strak en duidelijk design, met tekst en afbeeldingen gepresenteerd op een zeer leesbare manier. In het laatste nummer van het 2019 stond o.a. de oproep aan burgers om mee te denken over de invulling van de Nieuwe Polderplas. “De plas, langs de Bloklaan in Loosdrecht, biedt kansen voor allerlei ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld het realiseren van nieuwe natuur.” Verder een oproep om te komen met een naam voor de nieuwe woningen op de plaats van het oude gemeentehuis in Nederhorst den Berg of activiteiten voor het dorpsplein in dezelfde plaats. De laatste twee waren ideeën van andere organisaties, maar werden opgepikt en verspreid door de gemeente. De democratisering schrijdt langzaam voort. We hebben meer en meer te zeggen over zaken waar we zelf bij betrokken zijn.

Het leukste bericht ging over de nieuwe mogelijkheid je te laten trouwen door een ‘eenmalige babs’. Iemand (een familielid of goede vriend ) kan zich laten benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand en dan twee mensen in de echt verbinden. Als ik bedenk hoe lang het geduurd heeft voordat mensen konden trouwen als ze van hetzelfde geslacht waren, of op een andere plaats konden trouwen dan in het gemeentehuis, dan zijn we een heel eind gekomen in het regelen van onze eigen zaken. En dat mag ook wel eens gezegd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.