“Er komt géén fusie met Hilversum”

De mensen die zich bewust de tweede Golf-oorlog (2003) weten te herinneren kunnen ook nog smakelijk lachen om de Iraakse minister van Informatie Mohammad Saeed Al-Sahhaf, ook wel “Comical Ali” genaamd. Hij verkondigde vol overtuiging op TV dat er géén Amerikaanse tanks in Irak zouden zijn, terwijl op de achtergrond de US-tanks Bagdad binnenrolden.

Ik moest onwillekeurig aan deze clown terugdenken toen ik de reactie van de gemeente Wijdemeren las op de laatste brief van de provincie Noord-Holland, waarin droogjes wordt geconcludeerd dat er qua bestuurskracht nog geen verbetering wordt geconstateerd in Wijdemeren.  Verder wijst de provincie er fijntjes op dat de gemeente Wijdemeren er beter aan doet zich (pro-)actief voor te bereiden op die onvermijdelijke fusie met Hilversum in plaats van tijd te verdoen met het interne gekibbel en gestribbel. En met een prachtige volzin, waarin de provincie zegt wel weer een zienswijze te verwachten van de raad “nadat het herindelingsontwerp is vastgesteld” (tongue in cheek), sluit de provincie de brief af.

Natuurlijk reageert het college hier dan weer op… stel je voor dat je het onvermijdelijke en goede wat je kan overkomen eindelijk eens aanvaardt en hiermee voortvarend aan de slag gaat.
Vooral de conclusie uit die Wijdemeerse brief wil ik u niet onthouden:

Deze brief van de Provincie is een miskenning van de verbetering van onze bestuurskracht en zal niets afdoen aan ons standpunt om de fusie Hilversum-Wijdemeren tegen te houden.
Wij blijven inzetten op één krachtige gemeente Gooi en Vecht.

Ach gut, ze voelen zich miskend op Rading 1, ze doen zó hun best om uit het diepe dal te krabbelen maar het lukt nog niet zo. En burgemeester Ossel doet er in het laatste interview voor Gooi-TV nog een onbedoeld schepje bovenop: “Tsja, qua schaal (de grootte van de gemeente en het bijbehorend ambtelijk apparaat) hebben we een probleem.”

Rest mij de overweging: wie van de collegeleden zou het beste die “minister van informatie” rol van Comical Ali kunnen overnemen ?
“Er komt géén fusie met Hilversum”, hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.