Gedichten

Ik werd gebeld door de dorpsdichter van het Veluwse Ermelo of ik een gedicht af wilde staan. Ze was bezig een bundel samen te stellen met gedichten die Ermelo als onderwerp hebben.

En ik had zo’n gedicht want onze dierbare vriend Jelle de Vries, de auteur, had de rechten bij ons ondergebracht. En vanzelfsprekend komt zijn gedicht dat van hoge kwaliteit is, in de bundel.

Al doende dacht ik:  “Dat is toch een heel leuk idee”. Er zijn over Ermelo heel wat gedichten geschreven, dus de dorpsdichter heeft in ieder geval een ruime keuze en een welwillend gemeentebestuur dat haar project subsidieert.

Het zal u duidelijk zijn waar ik heen wil. Precies! Een fraaie gedichtenbrrzameling met de dorpen van Wijdemeren als onderwerp. Een Wijdemeerse bundel dus, zou dat niet fantastisch zijn?

Wijdemeerse Bundel

Zijn er gedichten genoeg? Kunstschilders in overvloed, maar dichters? Iedereen kent natuurlijk Nescio’s verhaal “Kortenhoef” maar dat is geen gedicht.  Een paar van zijn fraaie zinnen zouden overigens in de bundel niet misstaan. En dan: Max Dendermonde schreef een gedicht over Kortenhoef en Ed Leeflang overtrof zichzelf met een dichterlijke vaart over de Kortenhoefse plassen. Een gedicht waar volgens insiders zijn gehele oeuvre zich in weerspiegelt. En daVondel over de buitenplaatsen, nou dan is dus al een heel aardig begin.

De laatste bijdrage die ik gratis aanbied is van Kees Stip:

Een fotograaf te ’s-Graveland
werd soms door weemoed overmand
Op zijn dan veel te grauwe kieken
leken gezonden bijna zieken
Gelukkig dat in zo’n geval
Een grauwe kiekendief ze stal.

Putter

Eén gedachte op “Gedichten”

 1. Om te dichten over ‘s-Graveland
  Ben ik helaas te onbijdehand
  Daarom beperk ik mij in deze kwestie
  Tot een eenvoudige suggestie
  Wendt U zich, voor ’n fraai gedicht, met spoed,
  Tot de Heren: Wim Kozijn en Co de Kloet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.