Geen N201, wel fijnstof

Hilversum en Wijdemeren stonden even op de achterste benen. Utrecht wil de doorstroming op de N201 verbeteren. Nou, dat leidde tot verlammende kramp in onze groene reservaten.

De angst sloeg toe dat ook Noord-Holland de weg zou willen verbreden. En het idee dat de Diependaalselaan verlost zou worden van het drukke (vracht)verkeer verkrampte het denken over elke mogelijkheid om de weg om Hilversum heen te leiden. De petitie was een doorslaand succes. De raad droeg het college op om krachtig te protesteren in Haarlem. Op Wijdemeers grondgebied zal niets veranderd worden. Mee werken aan het wijzigen van een bestemmingsplan om een betere weg mogelijk te maken. Njet!!

Een enkel raadslid mompelde nog wel iets over lightrailverbindingen of andere mogelijkheden, maar bijval bleef uit.

Niemand had het over de positieve milieueffecten als de files opgelost zijn, de rijen auto’s niet staan te stinken en het vrachtverkeer en het fijnstof verbannen worden uit Hilversum. Om maar te zwijgen over een veiligere weg en de tijdswinst.

Dat is jammer.

Hoewel? Over dertig jaar staan de zelfrijdende elektrische auto’s in de file, maar is de stank en het fijnstof ook opgelost. Dat is iets.

Het nadenken is weer even voor enkele jaren gestopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.