Harteloze poenscheppers in Loosdrecht zijn drie Veluwse vastgoedboeren

Wie zijn dat eigenlijk, de lieden die in Nieuw-Loosdrecht vele tientallen mensen harteloos uit hun recreatiehuisjes verjagen en de boel plat laten bulldozeren? Wie wil of willen daar zijn/hun zakken vullen door er dure vakantievilla’s te laten bouwen? Rading Nul ging op zoek en kwam uit bij drie Veluwse vastgoedboeren.

Dichter J.C. Bloem wist het al: ‘Voorbij voorbij o en voorgoed voorbij’. Caravanpark Nieuw Loosdrecht. (Foto YouTube)

Aan het drama aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk, waar de ‘kleine man’ moet buigen voor de kille wetten van de vastgoedmarkt, besteedde De Gooi- en  Eemlander al diverse malen aandacht. Ook trok het de aandacht van het tv-programma Kassa (BNNVARA) en van Rading Nul. Maar wie nu de kwaaie pier(en) is of zijn achter deze treurnis wordt nergens duidelijk, al voert De Gooi- en Eemlander ene Jos Angelier op als ‘mede-eigenaar’ en noemt Kassa ene Harry Verbeucken zonder erbij te vermelden wie of wat hij is.

‘Marinaparken’ zou de nieuwe eigenaar zijn van wat heel lang Caravanpark Nieuw Loosdrecht heette. Maar bij de Kamer van Koophandel staat geen enkele bedrijf onder die naam ingeschreven. Geen wonder. Op de gelijknamige website staat ook niet dat MarinaParken de bedrijfsnaam is. Het is slechts een ‘label’.

‘Enkele aandeelhouders’

Op diezelfde website marinaparken.nl wordt wel iets gezegd over de mensen achter het label, maar veel wijzer worden we er niet van. Het blijft beperkt tot de zin: ,,Met ruim 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en exploiteren van luxe vakantieparken hebben wij, enkele aandeelhouders, na de verkoop van het concern de handen ineen geslagen en het besluit genomen verder te gaan onder het label MarinaParken.’’ ‘Enkele aandeelhouders’ en ‘het concern’ – het roept alleen maar vragen op.

Wat zoekwerk levert als eerste op dat ‘het concern’ het recreatie-vastgoedbedrijf DroomParken is. Dat is medio 2020 inderdaad overgenomen en wel door branchegenoot EuroParcs. Maar wie die ‘enkele aandeelhouders’ zijn, weten we daarmee nog steeds niet.

Voorheen Caravanpark Nieuw Loosdrecht. (Foto YouTube)

Terug dus maar naar de plaats des onheils, het caravanpark aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 215. Valt er bij het Kadaster iets te achterhalen? Jazeker, allereerst dat dit adres kadastraal bekend staat als Loosdrecht F 1681 en 24.516 vierkante meter omvat, bijna 2,5 hectare. Sinds 13 april is het caravanpark eigendom van Residentie Nieuw Loosdrecht BV. Die besloten vennootschap is diezelfde dag, 13 april 2021, opgericht. Overigens is het heel gebruikelijk dat een commercieel vastgoedobject in een aparte BV wordt ondergebracht.

Ook in Maurik

De Gooi- en Eemlander meldde eerder dat de nieuwe eigenaar van het caravanpark in Nieuw-Loosdrecht al iets vergelijkbaars exploiteert in Maurik (Betuwe). Dat is MarinaPark Bad Nederrijn, voorheen camping en jachthaven De Loswal. Camping en haven waren al sinds 1967 ondergebracht in een vennootschap: De Loswal BV. De nieuwe eigenaren hebben die BV overgenomen. Dat gebeurde op 13 april dit jaar, dezelfde dag als waarop het Loosdrechtse caravanpark van eigenaar verwisselde.

Die nieuwe eigenaar van de recreatie-BV’s in Loosdrecht en Maurik is Hagujo BV. Hagujo lijkt een wat rare naam. Is die wellicht samengesteld uit de namen van ‘enkele aandeelhouders’ die hun belang in DroomParken van de hand deden en het ‘label’ MarinaParken begonnen?

Zetel Wijdemeren

Een niet belangrijk, maar wel pikant detail is dit. Die Hagujo BV heeft als bezoekadres een fraaie vrijstaande woning (zwembad in de achtertuin) in het Veluwse dorp Beekbergen bij Apeldoorn. Maar de bestuurders lieten als statutaire zetel noteren: ‘gemeente Wijdemeren’.

Hagujo wordt bestuurd door drie BV’s, alle drie zetelend in Beekbergen, eentje op hetzelfde adres als Hagujo. Die drie bestuurders zijn A. Thijssen Holding BV, ANG Auto’s BV en Harpri BV. Vermoedelijk zijn we daarmee heel dicht bij de mensen die de Loosdrechtse caravan- en huisjesbezitters een rotschop geven.

En ja hoor, dat blijkt te kloppen. Bij A. Thijssen Holding BV is Augustinus Thijssen de enige bestuurder. Bij ANG Auto’s stuiten we op Johannes Cornelis Dirk Angelier als enig aandeelhouder/bestuurder. En bij Harpri Holding BV is Henri Harry Verbeucken de bestuurder.

Drie namen, één BV

Nog even die drie mannen op een rijtje. Augustinus Thijssen (55), roepnaam Guus. Johannes Cornelis Dirk Angelier (49), roepnaam Jos. Henri Harry Verbeucken (31), roepnaam Harry. Dus Guus, Jos en Harry. Even husselen: Harry, Guus en Jos. Juist ja, Hagujo, de naam van de BV die sinds half april eigenaar is van het caravanpark in Nieuw-Loosdrecht.

In Maurik laten de  drie Veluwse vastgoedjongens vakantievilla’s (typenaam Villa Maritiem) bouwen die worden aangeboden vanaf 170.000 euro. In Loosdrecht gaat het om veel meer geld. Bij tv-programma Kassa vertelden gedupeerden al dat kavels aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk drie ton moeten kosten en dan nog 2,5 ton voor een vakantiehuis op die grond. Samen dus 5,5 ton. Dat wil zeggen: vanaf 550.000 euro, aldus de website van de nieuwe parkeigenaar. En dat is dan nog exclusief btw en kosten koper, al is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

Dagobert Duck (Illustratie Wikipedia/Strips!Museum)

Het zijn bedragen die ver buiten het bereik liggen van de (meeste) mensen die nu uit hun Loosdrechtse recreatieparadijsjes worden gejaagd. Harry, Guus en Jos zelf rollen van zulke bedragen vermoedelijk niet om. Van hun eigen woningen in Beekbergen had de goedkoopste op peildatum 1 januari 2020 een WOZ-waarde van 517.000 euro, de duurste een WOZ-waarde van ruim 1,1 miljoen. Niet slecht, al zijn ze daarmee nog geen echte Dagoberten Duck. Maar over de ruggen van tientallen verdrevenen uit Loosdrechtse vrijetijdspaleisjes proberen ze wel een paar stappen dichter in de buurt te komen van Donald Ducks oom Dagobert.

8 gedachten op “Harteloze poenscheppers in Loosdrecht zijn drie Veluwse vastgoedboeren”

  1. In de Betuwe worden de huisjes aan het water verkocht voor 370.000 euro, inclusief poszegeltje grond. Er wordt niet bij verteld dat de kopers maar 7 maanden gebruik van de huisjes kunnen maken en dat de huisjes 1 november ieder jaar verwijderd moeten zijn van de plek, omdat het een uiterwaard is.

  2. Ook grappig: heer Verloop kalmeerde de bewoners over de nieuwe koper. 😂Hij vertelde: een oud baasje wilde altijd al een kleine caravanpark hebben en er zal niet veel veranderen. 😂🤣 Leugentje om bestwil?

  3. Tja. En het is momenteel een stuk makkelijker om aan geleend geld te komen om ontroerend goed aan te kopen. Het geld wordt meestal ook weer verstrekt door beleggers Dus niet zo vreemd dat deze kil-boeren daar nu hun slaatje uit proberen te slaan.
    Enkele jaren geleden, toen de oude familie in zwaar weer verkeerde en het een groep huurders ten gehore kwam dat de hele camping te koop stond, toen is nog geprobeerd om tot een verkavelingsproject te komen Echter had de gemeente Wijdemeren hier bezwaren tegen. Het was voor de jongste van de familie niet echt in zich, gezien alle kennis op technisch vlak en het ondernemerschap, om dit langdurig voort te zetten. Dus een tweede project verkaveling was misschien (andere parken in de omgeving hadden wel die mogelijkheid) niet weggelegd. Ik betreur zelf dat het zo is gelopen.
    En denk niet dat er twee partijen de boosdoeners zijn, maar zelfs een derde of een vierde. Namelijk de gemeente die verkaveling tegenhield, maar ook de landelijke overheid die geen enkele beschermingswet heeft voor recreanten en dit dus op grote schaal laat gebeuren.

    1. Wanneer is dat verzoek geweest tot verkaveling en de afwijzing van de gemeente? Eind van de maand heb ik spreektijd en wil allerlei voorbeelden aandragen waar de gemeente weigert naar haar inwoners te luisteren of in gesprek te gaan. Reactie kan naar: p.valderpoort@gmail.com

  4. In dit geval is er nog een grote poenschepper. De oud-eigenaar die nu een nieuw huis heeft gekocht en alles heeft laten verbouwen. Deze heer woont verderop in Nieuw-Loosdrecht. Heeft al die jaren wel geld ontvangen van de huurders. Zijn brood en alle geneugten werden door deze mensen bekostigd. Vervolgens geheimzinnig doen over wie de kopers zijn. Enkel een korte brief naar huurders…. Volgend jaar april horen jullie meer. Ik mag niks zeggen….. In april was hij zonder dag te zeggen of dank je wel naar de huurders vertrokken. Geen enkele betrokkenheid/empathie naar huurders. Mensen die al 60 jaar op de camping zitten en hem van kinds af aan kennen.

    Er zijn in dezen 4 poenscheppers. En 61 gedupeerden die hun investering, hun mooie plekje en veel geld kwijt zijn….. Geen rechten maar alleen plichten. De poenscheppers hebben alle rechten en geen plichten.

    (De naam van de afzender van deze reactie is bekend bij de auteur van het stuk)

    1. En de laatste jaren ruim de tijd heeft genomen om zijn eigen bedrijfje te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.