Herinrichting plein Nederhorst den Berg

Ruim 40 Bergers hadden gekozen voor de evaluatie van de herinrichting van het Willie Dasplein en niet voor de halve finale Engeland – Kroatië op het WK. Terecht, want de inrichting van je eigen dorp is belangrijker dan een voetbalwedstrijd in Rusland.

De bijeenkomst vond plaats in het Spieghelhuys, vier maanden na de oplevering van het plein en omgeving in maart dit jaar. Over het resultaat was men tevreden, al vond men wel dat het allemaal erg lang geduurd had en veel hinder had veroorzaakt, ook en vooral voor de winkeliers. De meeste opmerkingen betroffen een aantal kleine ergernissen zoals de oranje afvalbak voor de supermarkt die men lelijk vond. Ernstiger vond men de drukte op de Voorstraat waar winkelende voetgangers, wielrenners, bestelbusjes en vrachtwagens samenkomen hetgeen tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Als grootste ergernis werden de smalle in- en uitritten van de twee parkeerterreinen ervaren. Vier meter zou genoeg zou moeten zijn voor auto’s die over het algemeen 1,70 meter breed zijn, maar de haakse hoek die automobilisten moeten maken brengt ze vaak op de andere helft van de Dammerweg. Ook het bushokje vond men niet goed geplaatst. En natuurlijk waren daar de bomen. Mensen vinden het naar als er bomen omgezaagd worden, zeker als het een grote oude treurwilg betreft.

Iedereen verwachtte dat de suggestie om de stoplichten terug te plaatsen tot een felle discussie zou leiden. Dat bleek niet het geval. Wethouder Joost Boermans ging direct akkoord, waarna het verder heel gemoedelijk en gezellig bleef. Dezelfde avond nog stuurde de wethouder een tweet de wereld in: “Dank voor alle suggesties. Terecht zijn er veel wensen meegegeven om eea te verbeteren. Ik werk al aan een voorstel voor de gemeenteraad om oa. de stoplichten weer te plaatsen. Wordt vervolgd!”

Burgers betrekken

Rading Nul laat zich over het algemeen nogal kritisch uit over allerlei zaken die in de gemeente spelen. Gelukkig zijn er ook veel dingen die gewoon goed gaan, zoals het betrekken van burgers bij het plannen en uitvoeren van projecten en later bij de evaluatie. Ook dat moet af en toe gezegd worden.

Eén gedachte op “Herinrichting plein Nederhorst den Berg”

  1. Beste mensen,
    Even een reactie over hoe ik het Willie Das plein ervaar. Een mooi plein maar in mijn ogen een grote misser(fout) nl waarom de Jeu de Boule baan verplaatst ? Het was in de oude situatie een mooie plek om te spelen maar er is anders besloten en de baan moest tegenover het Spieghelhuis komen te liggen. Diverse keren gezien dat er mensen niet langs de banen lopen om naar de overkant te gaan maar over de banen. Ook wat waren de kosten om deze banen te verleggen ? Zonde van het geld. Dit hoorde ik ook van diverse inwoners van den Berg en ook van Jeu de Boule spelers die het niet nodig vonden om de banen te verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.