Het Debat

Dat woensdagavond Mark Rutte en Thierry Baudet in een programma van de publieke omroep debatteren (rechts en ultra rechts) wekt alom zure commentaren. Kan dat wel en worden de andere partijen dan niet benadeeld? De publieke omroep moet toch neutraal zijn en wat ze de een gunt moet ze ook voor de anderen over hebben. Kleurloos, dat zou het mooiste zijn.

Wat een flauwe kul, als je prachtige televisie kunt scoren, en dat wordt het, dan doe je dat toch? En het gaat bovendien niet over landelijke politiek maar over Europa.  Baudet zeilt het ultra rechtse kamp binnen dat de Europese samenwerking van binnenuit wil opblazen en probeert een fractie te vormen waarin fascisme en homohaat niet worden geschuwd. Rutte daarentegen, weliswaar wat laat wakker geworden, zal in het debat de Europese samenwerking fervent verdedigen. Er zullen waarschijnlijk ook andere motieven een rol spelen, maar wat geeft dat.

Het zal mooie televisie opleveren en je ben ongeschikt voor je vak als je die kans laat lopen. En nog  wel voor een programma (Pauw) dat zich zelf de laatste tijd opvallend overtreft. De publieke omroep heeft het aanbod dus met beide handen aangegrepen. Terecht.

Frans Timmermans komt toch wel een zijn trekken. Er staat ons een boeiend  debat te wachten, dat misschien nog wat extra mensen naar de stembus zal lokken. En de zuurpruimen, die altijd en eeuwig iets aan te merken hebben op de publieke omroep. zoeken hun heil dan maar bij RTL 4 of zo.

Of bij de huidige minister die stellig van plan is ons unieke publieke bestel de nek om te draaien.

Dat mag dus nooit gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.