Het kan verkeren

De discussie rond de 2×2 variant voor de N201 doet heel wat stof (niet leuk bedoeld) opwaaien. Zo zijn er al ruim  11.000 handtekeningen gezet onder een petitie tegen deze 4-baansweg over de Hoorneboegse Hei. Ik vraag me  af of die mensen überhaubt wel eens op dat aangelegde stukje hei komen, want ik zie er nooit meer dan  enkele tientallen, meest lokale mensen hun hond daar uitlaten.

Of komt dat door het vaak egoïstisch fanatisme van bepaalde actievoerders; enkele jaren geleden die journalist van de Gooi- en Eemlander, Eddie de Paepe, die schandelijk misbruik maakte van een zwakke hoofdredacteur en zo de krant misbruikte voor zijn eigen propagandamachine “Geen herrie op de Hei” of (daar is’tie weer) Robert Fiolet met z’n “De Groene Meren” die eerder al eens de bouw van 2 woningen lange tijd tegenhield omdat er “wel 8 auto’s extra per dag langs ZIJN woning kwamen rijden”.

Voor de duidelijkheid: voor mij hoeft die weg niet over de hei heen hoor…. Als ik naar de A27 moet dan kom ik daar wel, via de Diependaalselaan. Maar wel met plaatsvervangende schaamte naar al die bewoners daar. Die happen al tientallen jaren fijnstof en uitlaatgassen, om van de geluidsdruk maar niet te spreken. Plaatsvervangend namens de gemeente Hilversum, die het lijdzaam aanziet en geen vinger uitsteekt om de situatie te verbeteren, bang dat ze zijn voor de de Paepe’s en de Fiolet’s van deze wereld.  Gemeente Hilversum, een tip: dikke vinger naar dat type mens ! Die denkt alleen maar aan zichzelf, daar zit weinig gemeenschapszin bij.

En dan lees ik dat Annette Wolthers, wethouder in Hilversum (D66), weigert om een brief naar de Provincie te sturen waarin ze deze optie (N201 over de hei) moet afwijzen. Hoezee ! Een standvastige dame. Natuurlijk gebeurt dat niet, het is logischerwijs namelijk het enig juiste tracé. Of je dat nu leuk vindt of niet. Uit alle kwade is dit wel de minst kwade oplossing van al. Hier opereert een dame die dwars tegen de opgezweepte publieke opinie in durft te kiezen voor de gezondheid van de bewoners van de Diependaalselaan, verkiezingen of niet. Hulde.

Hoe anders is dat in Wijdemeren… daar wacht wethouder Boermans (ook D66) eerst af welke richting die publieke opinie heengaat, om vervolgens luidkeels te roepen dat het een schande is als de N201 over de hei heen zou gaan… het kan verkeren binnen D66.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.