Het Zwarte Gat

De krant meldde dat men er eindelijk in was geslaagd een zwart gat in het heelal te fotograferen. Hot news? O, nee. Wij bezitten allang  schitterende foto’s van een zwart gat. Dat gat heet “Dorpscentrum Loosdrecht” of  “Porseleinhaven”, dat laatste dan voor de miljonairs die er zich gaan vestigen. Klinkt toch wat artistieker.

In dat zwarte gat zijn in de loop van de jaren ettelijke miljoenen guldens en euro’s afgezonken, ze zweven ergens, in het diepe donker  want de bodem is nog lang niet in zicht. Wie een volgorde wil, leze het overzicht dat Rik Jungmann produceerde voor deze, inmiddels berucht geworden Rading Nul.

Loosdrecht gezien vanuit het zwarte gat.

De kans bestaat dat heel Loosdrecht in dat zwarte gat zal verdwijnen en dat zou een zegen voor de mensheid betekenen en een terechte straf voor ongelofelijk wanbeleid, financieel gepruts en bestuurlijk amateurisme. Groot was de vreugde in dit achteruit hollende plassendorp toen net nog voor de geboorte van Wijdemeren, in de laatste raadsvergadering van zelfstandig Loosdrecht, dit aan alle kanten lekkende plan door de raad werd aangenomen. Daar zat je dan als nieuwe gemeente al was het toen niet helemaal duidelijk tot welke catastrofe deze ongehoorde truc zou leiden. Over truc gesproken: in diezelfde periode kregen we de soepfabriek als gemeentehuis door onze strot geduwd.

Wij stonden bij het gat en weenden bitter. Want het is wel ons geld dat in die bodemloze duisternis verdwijnt. Een goeie onderzoeker er op loslaten zou niet eens zo’n gek idee zijn.

De Noord-Zuidlijn van Loosdrecht noemde Rik Jungmann het Dorpscentrum.
Dat kom ervan als je opteert voor “Amsterdam Lakes” als je de plassen bedoelt. En als je bovendien nog een wethouder hebt, die naar goed Amsterdams gebruik de nonchalante toon hanteert; “ach, valt wel mee. We houden van vorig jaar genoeg geld over om de schade te kunnen dekken.”

Lijkt me zelf een prima kandidaat voor het inmiddels alom bekende “Zwarte gat van Loosdrecht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.