Hoera!

De strijd leek gestreden. Wij, de verliezers, waren al een tijdje muisstil en lieten de luide Wijdemeerse stemmen, die een fusie met Hilversum tot hun droombeeld hadden gemaakt, onze ergernis maar voeden. En toch… het geloof bleef.

Hoewel de onwrikbare generaals van de provincie alreeds hadden besloten dat het gevecht ten einde was.
En nu. Op de dag dat vele gefuseerde gemeenten naar de stembus gaan komt de minister met een manoeuvre, die de overwinning verschuift naar de gelovigen, die nu uit hun schuilkerken kruipen, hun vreugde niet onder stoelen of banken steken, en van de ene verbazing in de andere vallen. De provincie Noord-Holland heeft de ARHI procedure gestopt. De fusie met Hilversum is van de baan. De reus is geveld.

Een minister die ons zo welgezind is, hebben we nog nooit gehad. Eerst krikt ze de raadsvergoedingen van kleine gemeenten fors op en nu komt ze met een richtlijn die de beslissing over wel of geen fusie bij de provincie vandaan haalt.

Dat betekent een forse uitbreiding van de gemeentelijke invloed en dat moet iedereen die, net als ik, de dorpen en steden van ons land beschouwt als de basis van de democratie, als muziek in de oren klinken.

Wij heffen het glas, wij steken de vlag uit, wij hebben gewonnen. Geen medelijden met onze opponenten. Hun geluidsvolume, inmiddels teruggeschroefd tot een gering aantal decibels, zal niet meer de boventoon voeren.

Fusie met Hilversum, een slecht idee, een dwaze gedachte, een treurniswekkende ontwikkeling, daar praten we niet meer over.

Hoera!

2 gedachten op “Hoera!”

  1. Eindelijk weg met de opgedrongen fusiedrif. PvdA groen links in Wijdemeren kunnen wel inpakken nu ze uitgespeeld zijn. Het hoog van de toren blazen van PvdA/GL is over alle zgn argumenten kunnen rechtstreeks de prullenbak in hoezee 👍🏼

  2. Zo belangrijk is het dus om stijf en strak vol te houden dat de mening van de grote meerderheid gewoon telt in een democratie, drie jaar verspild, veel geld voor bijeenkomsten, rapporten enz. uitgegeven. De inwoners van onze dorpen hebben gelijk gekregen en nu met z’n allen ertegenaan!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.