Hulde

Op 29 april was met spoed een extra digitale commissie bijeen geroepen. Tot mijn vreugde deed zij degelijk haar werk.

Brokkenpiloot wethouder Boermans had het nog wel zo leuk bedacht. Op de kortste termijn zou binnen 4 dagen het wegdek van een stuk Oud-Loosdrechtsedijk hersteld worden. De door hem zelf kunstmatig gecreëerde spoed zou het onmogelijk maken de werkzaamheden aan te besteden. Het werk zou gegund worden aan een aannemer die in het recente verleden, blijkens een fel betoog van CDA raadslid Torsing naar aanleiding van een eerder project van dezelfde aannemer, in Wijdemeren al eens onzuivere koffie had geschonken. En dat, ik herhaal het met de grootste verbazing, zonder de gebruikelijke aanbesteding. Honi soit qui mal y pense.


Toen CDA fractievoorzitter Verbruggen zijn betoog opende met lovende woorden vreesde ik het ergste. De beslissing was wellicht in het coalitieoverleg voorgekookt en het buitensporige bedrag van
€ 579.500,00 zou zonder meer geaccordeerd worden. Bij dezen bied ik de commissie mijn welgemeende excuses aan voor deze misschien begrijpelijke maar verwerpelijke gedachte, want niets was minder waar.


Terwijl twee D66 raadsleden op minder dan 1,5 meter afstand van elkaar rokend naast elkaar zaten en de wethouder wederom veel te uitbundig en langdradig aan het woord was, legde de commissie de zwakke punten van het voorstel meedogenloos bloot en verwierp het. Dat is precies de taak van commissie- en raadsleden. Hulde derhalve.

3 gedachten op “Hulde”

  1. Het werk als het asfalteren van een weg moet wettelijk aanbesteed worden als het bedrag wat er mee gemoeid is boven een bepaald bedrag ligt. Maar zelfs als dat bedrag lager is, dan mag je verwachten dat er meerdere offertes opgevraagd worden om de inwoners zo min mogelijk te belasten met de kosten van een dergelijk werk.
    Als dat niet gebeurt, en als dan ook nog eens blijkt dat de opdracht gegeven zou worden aan KWS, die rijkelijk beloond werd met zeer forse overschrijdingen van tonnen op het werk aan de OLD tussen de rotondes, dan is het behoorlijk bestuur om even pas op de plaats te maken.
    En dat is precies wat de commissie deed.
    De raad bestuurt de gemeente. Niet “alle ondernemers aan de OLD”. Zo is het nu eenmaal.

  2. Heb even terug gekeken op de website van de gemeente en moet zeggen dat ik het niet eens ben met onze DISSIDENT van de VVD Robby. Het is een gemiste kans als je weet dat alle ondernemers het wel zagen zitten in deze rustige tijd met geen toeristen die door deze corona toestanden genoodzaakt zijn de deuren op slot te houden. We moeten maar weer afwachten wanneer het wel weer mogelijk is de weg te voorzien van een nieuwe deklaag met het gevolg van hogere kosten gedeeltelijke afsluiting en alle overlast van dien!

    1. “Dat alle ondernemers het wel zagen zitten” is onvoldoende reden alle regels van behoorlijk openbaar bestuur buiten werking te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.