Humor of Zuigen

DLP plaatste een Tweet over de ontwikkelingen rond de N201, nadat Ronald Frisart daarover uitgebreid over schreef in de krant. Op zich is daar niets mis mee. Maar wel met de toonzetting van de Tweet.

Waar gaat het om? De provincie Utrecht bekijkt hoe het verkeer op de N201 (de Vreelandse weg) beter kan gaan doorstromen. En dat werd tijd. Ontelbare uren brachten wij met z’n allen door in de file, worstelden wij ons uit en terug in de rij bij Vreeland en wachtten wij op de brug bij Vreeland als die klokslag zes uur ‘s avonds open ging. En liepen wij vast op Hilversum aan de andere kant. Ergernissen die al 40 jaar bestaan en jaar na jaar verergerden. Prima dus dat daar nu eindelijk over gedacht wordt.

Ook Wijdemeren en Hilversum krijgen te maken met de plannen die nu in concept ter tafel komen. Variërend van een snelweg met twee banen heen en twee terug van de A2 naar de A27 tot afkoppelen van delen van de weg waarmee hij onbruikbaar wordt voor doorgaand verkeer.

Dus stelde Olivier Goetheer (DLP) op 3 november vragen aan het college van B en W over de plannen die bedacht werden voor de N201. Terecht. Tot zover niks mis mee.

Maar toen. Twee dagen geleden plaatste Hilversum een Tweet waarin stond dat de wethouders Wolthers (Hilversum) en Boermans (Wijdemeren) op de website van Hilversum reageerden op het artikel in de  krant. Dat leidde tot groot misbaar in de kringen van DLP getuige onderstaande Tweet.

Die dekselse Joost Boermans had wel gereageerd op de website van Hilversum, terwijl DLP nog met smart wachtte op de antwoorden op de vragen van Olivier. Dat gaf geen pas vond DLP. Dus twitterde DLP: “Gaan we weer. #StillWaitingForAnswers.”. Schande dat Boermans uitgerekend op de site van Hilversum had gereageerd, vond DLP getuige de Tweet.

Die reactie van DLP prikkelde de nieuwsgierigheid. Wat had Boermans dan wel voor vreselijks verklaard op de Hilversumse website? Was hij voor de vierbaans snelweg langs de plas en van de Intratuin naar de A27 door het bos? Of juist niet?

Dus keken we even op de website van Hilversum. Wat stond daar? Wat zeiden Annette Wolthers en Joost Boermans? Ze zeiden:

“De Provincie Utrecht werkt aan scenario’s om de knelpunten op het Utrechtse deel van de N201 op te lossen. Hierover hebben wij een aantal keren contact gehad met de provincie Utrecht. We zijn allebei van mening dat de plannen op dit moment nog niet voldoende zijn uitgewerkt om de consequenties voor Wijdemeren en Hilversum te kunnen overzien. Eind november spreken we hierover met gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht.”

Om kort te gaan, ze zeggen: “de plannen zijn nog zo vaag dat we er nog niks van vinden.”

Het is dus volkomen over de top om zo’n Tweet met smileys en opruiende hash tags als #StillWaitingForAnswers te plaatsen als je dit op de site van Hilversum ziet en je enige vraag is wanneer het college antwoord gaat geven op vragen die op 3 november gesteld zijn.

Overigens schrijft DLP zelf bij de vragen dat het college 30 dagen de tijd heeft om te antwoorden. Dus, what’s the fuss about? Deze tweet is een beetje zuigen onder de valse vlag van humor. Iets zakelijker en wat minder “humor” zal de sfeer in het debat en in de raad zeker verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.