Ingekomen stukken

De gemeente Wijdemeren heeft sinds kort een nieuwe Rekenkamer. De drie nieuw-benoemde leden hebben ervaring; zij vormden eerder de Rekenkamer van Weesp. Om het belang van het instituut te onderstrepen, heeft de gemeenteraad het beschikbare budget structureel met €10.000 verhoogd. Prima, want Wijdemeren heeft een Rekenkamer echt nodig. Er gaan te veel zaken mis.

Ergens op de gemeentelijke website wordt vermeld dat men openstaat voor een goede suggestie bij de keuze van een onderzoeksonderwerp. Welnu, ik heb een voorstel: ‘Snelheid en betrouwbaarheid bij de afhandeling van brieven, aanvragen en bezwaarschriften’. Daar lijkt soms nogal wat aan te mankeren. Ik geef twee voorbeelden.

De Provincie Noord-Holland stuurde op 13 november j.l. een brief naar de gemeente Wijdemeren waarin men zei dat het experiment met een externe commissievoorzitter niet toegestaan was. Wat er gebeurde was onwettig. Die brief bleef een maand lang op Rading 1 liggen. OK, er was een burgemeesterswisseling in die periode, maar dan nog … Je zou denken dat bij zo’n brief alle alarmbellen af zouden gaan. Niet dus. Pas ruim een maand later kreeg de nieuwe burgemeester het epistel onder ogen, en kon zij actie ondernemen. Hetgeen ze ook direct deed.

Tweede voorbeeld. Op 1 december 2017 stuurde de oprichtster van de Kledingbank in Kortenhoef een brief aan de toenmalige Wethouder Sociale Zaken van Wijdemeren. Negen maanden later kwam het antwoord in een kort emailtje van een ambtenaar. Ik heb er eerder over geschreven.

Wijdemeren heeft een postregistratiesysteem. Dat systeem heeft kennelijk een aantal tekortkomingen, waaronder met name de voortgangsbewaking. Het mag niet zo zijn dat brieven maanden blijven liggen voordat iemand actie onderneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.