Jack Bemelmans

Als consument ben je in dit land redelijk beschermd tegen slechte producten en diensten. Wanneer je veel betaalt voor iets dat de verwachte kwaliteit niet waarmaakt dan kan je afzien van de koop en je geld terugvragen. Dat ga je winnen, zo is de Nederlandse wet.

 

Als inwoner van een gemeente ben je in het geheel niet beschermd tegen slechte producten en  diensten. Wanneer je de hoofdprijs betaalt aan gemeentelijke lasten (zoals in Wijdemeren, al jaren in de top-5 van Nederland) en die gemeente komt nog steeds geld tekort… dan wordt de prijs voor al dat schamels gewoon met 13,5% verhoogd. Afzien van de koop gaat niet. Betalen zal je, zo is de Nederlandse wet.

Laten we heel eerlijk naar elkaar zijn: het ging niet goed, het gaat niet goed, het zal nooit goed gaan met Wijdemeren. Armlastig, een zwakke bestuurskracht en zwalkend beleid. Jaren geleden hadden we de open armen van Hilversum in moeten vallen, maar de valse nostalgie bij politieke partijen zonder toekomstvisie lieten het sentiment winnen van de ratio.
Arm Wijdemeren… arme burgers.

We verliezen tonnen aan krakkemikkige aanbestedingen, worden ten tweede male verrast door tonnen extra uitgaven aan pensioenen van (oud-)wethouders, gaat er wederom een miljoen en een extra kavel gestort worden in de bodemloze put die Porseleinhaven heet en dat is nog maar het topje van de ijsberg.
De kwaliteit is al jaren zoek. Recent deed mevr. Larson de  uitspraak: “We zijn er nog lang niet…”  doelend op de kwaliteits- en efficiencyverbetering van de gemeente. We worden grotendeels overeind gehouden door het ambtelijk apparaat van de gemeente Hilversum, maar ach, feiten.
Waarom bestaat er geen euthanasiewet voor zieltogende gemeentes?

De belastingsamenwerking met Weesp en Stichtse Vecht, een debacle op zich. Al drie jaar is de Rijksrecherche nu bezig met een onderzoek naar alle malversaties. Het heeft deze gemeente tonnen gekost. Ik moet mezelf corrigeren; het kost de gemeente geen cent, het kost de inwoners tonnen.

En dan gaat wethouder Rosalie van Rijn voor de goede zaak (Sociaal Domein) naar Den Haag. Rosalie van Rijn, die als trouw CDA-lid, raadslid en nu wethouder al jaren hard aan de weg timmert en dan zomaar aan de kant geschoven wordt door datzelfde CDA voor de politieke nitwit en gameshowhost Lucille Werner. Ach, denkt men bij het CDA, in plaats van ballen trekken lekker stemmen trekken. Maar goed, ik dwaal af, excuus.

Waar was ik.. oh ja, wethouder van Rijn ging namens Wijdemeren wel even in Den Haag vertellen wat wij er hier van vinden, al die tekorten op het Sociaal Domein. Dan moet ik denken aan mijn ouders, die graag naar Toon Hermans keken en ik keek mee. Ettelijke conferences, met als hoogtepunt “Duif is dood”  Kijk vooral deze 8 minuten Nederlandse nostalgie.

Waarom ik hier aan denken moest? Dat is om de slotscène van deze conference. Omdat wanneer Hilversum naar Den Haag gaat, er geluisterd wordt. Wanneer Wijdemeren aan de Haagse poort klopt, de reactie is:
“Wijdemeren ??…. nooit van gehoord.”

Dankuwel alstublieft.

3 gedachten op “Jack Bemelmans”

 1. Beste Martin,
  Begrijp goed dat je geld graag in eigen zak houd zoals een oud VVD’er betaamt.
  Maar als mensen de moeite willen nemen zich dieper in de materie te verdiepen en gelukkig zijn dat er nog best wel veel, dan weet u dat de gemeente Wijdemeren veel taken erbij hebben gekregen zoals Jeugdzorg en WMO van onze VVD kabinet
  Maar het zelfde kabinet van VVD’ers hebben geen genoeg geld meegeven om deze taken goed uit te voeren door externe partijen.
  Het permanent geld tekort door de gemeente Wijdemeren is een landelijk probleem en niet alleen Wijdemeren.
  Maar ik begrijp dat u graag uw eigen verhaaltje verteld om de aandacht te krijgen wellicht ?

  M.Berhuis

  1. Even de puntjes op de i.
   Het vorige kabinet was een VVD-PvdA kabinet. Dat kabinet besloot tot de decentralisatie van het Sociaal Domein (WMO, Jeugdzorg, etc.)
   De belangrijkste bewindslieden in dat besluit waren minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) Lodewijk Asscher (PvdA), staatssecretaris van VWS Martin van Rijn (PvdA) en staatssecretaris SZW Jetta Klijnsma (PvdA).
   Dus om nou de VVD de volledige schuld te geven van de decentralisatie en de bezuiniging op het Sociaal Domein is niet terecht. De PvdA was de hoofdrolspeler.
   Dat de decentralisatie geen succes is kon toen al verwacht worden en werd enkele dagen geleden door het Sociaal Cultureel Planbureau bevestigd.
   Dat Wijdemeren in de top 5 van de gemeenten met de hoogste OZB zit is niet nieuw. Dat is al jaren zo, ook voor de decentralisatie, dus dat heeft een andere oorzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.