Ken Uw Dorp Quiz. Top!!

Wat een fantastische avond was het weer afgelopen zaterdag in ‘s-Graveland en Kortenhoef. De tweejaarlijkse Ken Uw Dorp Quiz die het hele dorp op zijn kop zet. 47 teams, pakweg 500 – 600 deelnemers, 150 vragen en opdrachten. Ik maak een diepe buiging voor de KUD organisatoren.

Waar je vorige week zaterdag overdag op de Meenthof kwam, iedereen had het erover. Wildvreemde dorpsgenoten die je toevertrouwden dat ze deze keer nu echt zouden gaan winnen. Zevenenveertig of meer huiskamers gevuld met deelnemers allen gewapend met telefoons, tablets en notebooks. Het internetverkeer moet zaterdagavond een enorme piek hebben vertoond. Hulptroepen achter de hand voor telefonische assistentie. “Hallo Mam, een vraagje voor de KUD-quiz. Welke winkels zaten er vroeger op dat rijtje op de Kerklaan?”

Met topsnelheid over de Dijk

De techniek schrijdt ook voort. Ging ik er vier jaar geleden Bij de eerste KUD-quiz nog op uit om de witte bruggen langs de Kortenhoefsedijk te tellen. Nu hoeft dat niet meer. “Hoeveel antieke lantaarnpalen staan er langs de Kortenhoefsedijk?” Of : “Welk jaartal staat er op de gevel van het huis op onderstaande foto?” Met vaste hand racede een teamgenoot met Google Streetview met honderd km/u virtueel over de Dijk om de palen te tellen of naar het huis in kwestie te zoeken en het jaartal op de gevel even te vergroten.

Instinkers en puzzels

Alle generaties kwamen aan bod. Namen van Dj’s, de feesttent in ‘s-Graveland, maar ook de historische plekken en personen uit het dorp kwamen langs. Vragen met instinkers, opdrachten, cryptische omschrijvingen, puzzels, alles kwam langs. Gelardeerd met opdrachten als het maken van een kunstwerk, het raden van een mysterie guest en het luisteren naar een hoorspel om de namen van de sprekers te raden, die geïnterviewd werden door Martijn van den Brand voorzien van een soort Drents accent. Teams moesten kwartetkaarten uitwisselen hetgeen leidde tot een kleine file aan de voordeur.

Rond half tien werden de laatste openstaande  vragen nagelopen, afgeraffeld en soms maar gegokt, want om tien uur was het uur U. Het inleveren van de ingevulde antwoordenlijsten.

Een laatste borrel om even bij te komen en toen naar huis om te genieten van een extra lange nachtrust vanwege de komst van de wintertijd. Dat kwam mooi uit! Wat een schitterende avond weer. Bedankt!  we kijken uit naar 16 november, de uitslagenavond. 👍

Trots op ons Dorp

‘s-Graveland en Kortenhoef hebben al hun eigen kernenbeleid, net als Ankeveen, Loosdrecht en Nederhorst. Er zit zoveel kracht en levendigheid in de dorpen dat er niet veel meer nodig is volgens mij. Als de gemeente faciliteert en hier en daar steunt, dan hebben we prachtige dorpsgemeenschappen.

 

Eén gedachte op “Ken Uw Dorp Quiz. Top!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.