Kwakel Gekwaak

“Auto te gast” hoe verward kan een mens wezen. 70.000 euro besteed aan plaatjes en bordjes en allerlei andere onzin. Het heeft niet geholpen en daarover hoef je niet verbaasd te zijn.

De auto is niet tegen te houden wat je ook bedenkt aan slimme of zogenaamd ludieke maatregelen. Fietsers en wandelaars zijn de dupe, ze behoren tot de minder bedeelden in de samenleving omdat ze geen benzine nodig hebben om vooruit te komen. Nu wil een inwoner een paal midden op de weg.

Ik garandeer hem dat die paal binnen een dag in de naastbijgelegen vaart ligt te dobberen. Weet je nog van die legendarische bloembakken? Die  werden ‘s morgens in het water teruggevonden, want de heilige auto voelde zich in zijn eer aangetast en kon niet meer met boven de vijftig door het dorp stuiteren.

Max Schouten

Toen werd mijn oog getroffen door een opvatting van raadslid Max Schouten, die het enige juiste standpunt huldigde: de Kwakel moet voor autoverkeer radicaal worden afgesloten. Verboden voor auto’s om ongelukken te voorkomen en om definitief dat mooie landelijke weggetje tot een rustige route voor de langzame medemens te bestemmen.

Max Schouten heeft alle gelijk van de wereld maar of hij dat gelijk ook krijgt?Ik zie het somber ,want de autolobby is hevig, de lokale bestuurders zijn angsthazen die Noorder– en Zuidereinde al horen piepen. Ik vrees dat Max een roepende zal blijven in de woestijn van stemmentellers en Kwakelkwakers. Maar gelijk heeft hij voor honderd procent en je weet nooit of zijn gezonde verstand eens zal zegevieren.

Putter.      

Eén gedachte op “Kwakel Gekwaak”

  1. Ik ben het met Max Schouten eens dat de Kwakel beter helemaal afgesloten kan worden. Het idee van “de paal” is alleen gekomen voor het belang van onze boer Kemp die voor zijn bedrijf nog wel met zijn trekkers over de Kwakel moet kunnen rijden.
    Ik hoop dat meer bewoners van de Kwakel en omgeving van zich laten horen om dit nu eens op te lossen. Het zal voor al onze inwoners, maar zeker ook voor onze kwetsbare jeugd en senioren een enorme verhoging van hun veiligheid betekenen, wie wil dat nu niet??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.