Metafoor

Een rimpel in de vijver voorspelde Radingvriend Rik Jungmann en hij schijnt gelijk te krijgen. Het Metafoorrapport bleek zelfs geen storm in een glas water, maar is afgedaan als een opsomming van aangeraden verbeteringen in een ambtelijke wereld die op instorten staat.

Het bestuurderscollectief bleef buiten beschouwing en zo is de ondoorgrondelijke wereld van de grondexploitatie in aardeduister gehuld gebleven.  Men spreekt dan van een gemiste kans.

Het rapport viel me vooral tegen omdat ik vurig had gehoopt dat de geschiedenis van het Loosdrechtse Dorpscentrum nu eens objectief zou worden beschreven waarbij de rol van de respectievelijke bestuurders er onderdeel van zou uitmaken en niet zoals nu bij Metafoor geheel buiten beschouwing zou blijven.

Het blijkt opnieuw dat raadsleden en colleges zich liever niet met het verleden bezighouden, terwijl gebeurtenissen van toen de hedendaagse gang van zaken in belangrijke mate kunnen bepalen. Geen interesse en dat geldt niet alleen in de lokale politiek.

“We moeten niet blijven hangen op wat er allemaal is gebeurd, maar naar de toekomst kijken.” :is zo’n slogan, die dan overal wordt gebezigd, een gemakkelijke houding omdat je dan overal van af bent.

Ook de raad van de gemeente Wijdemeren zo weten we nu, verdiept zich liever niet in achtergronden en ook in de publiciteit trekt “Metafoor”geen belangwekkend spoor.

Een rimpel in de vijver, dat is alles. Volg het spoor terug is er niet bij.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.