Mooie steentjes

De Kortenhoefsedijk in Kortenhoef moet een herinrichting ondergaan, o.a. in verband met de riolering. De bewoners mochten meepraten en kozen voor mooie straatsteentjes in het midden van de weg, in plaats van geluidsreducerend asfalt. Meerprijs: 342.000 euro. Quizvraagje: gaat de gemeente akkoord?

Zo wordt het (bron)

Het correcte antwoord is ja. De bewoners krijgen hun mooie steentjes, zo bleek tijdens een commissievergadering op 26 juni. De gemeente betaalt. Dat wil zeggen: wij allemaal in Wijdemeren betalen mee. Daarom mag ik ook meepraten. Komt goed uit, want ik heb een duidelijke mening.

Voor mij is de Kortenhoefsedijk niets bijzonders. Het is gewoon een weg van A naar B. Een weg waar ik straks, komend van de N201, eerst 80km/u mag rijden, dan 30, dan 50, dan weer 30. Een ratjetoe van ingebouwde snelheidsovertredingen met bijbehorende boetes. Met mooie steentjes die gaan verzakken en vervolgens weer voor veel geld rechtgelegd moeten worden. De kosten daarvan zijn niet meegenomen bij de meerkosten van 342.000 euro.

Het is mooi dat de gemeente klankbordgroepen instelt en luistert naar burgers. Dat betekent echter niet dat de gemeente met alle wensen rekening hoeft te houden. College en raad spelen Sinterklaas van ons geld. Eerst krijgen Ankeveners hun fake ophaalbug van een kwart miljoen.  Nu krijgen de Kortenhoefsedijkers hun mooie steentjes, die nog veel duurder zijn. Geen wonder dat wij in Wijdemeren zulke hoge woonlasten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.