Nederhorst Noord

Sinds een aantal jaren mag de politiek in Wijdemeren zich gelukkig prijzen met de aandacht van een door de wol geverfde en actieve journalist van de Gooi- en Eemlander.

Actief zeker, dat mag gezegd. Hij is bij elke raads- en commissievergadering aanwezig en schrijft goed leesbare verslagen, hoe wollig en langdradig de raad in haar oneindige wijsheid ook geweest is. Door de wol geverfd, ook dat mag gezegd; hij houdt wel van een stevige suggestieve krantenkop en het poneren van een eigen kijk op mogelijke uitkomsten.

Neem nou deze kop van afgelopen zaterdag: GEMEENTE MELDDE BOUWPLAN NIET. “Ja..duhh” zou mijn puberzoon dan zeggen en gelijk heeft hij. De betreffende projectontwikkelaar Kennemerland had ooit eens een A4-tje met een schets van 10 jaar oud toegestuurd aan een aantal raadsleden met de vraag of daar eens over gesproken kon worden.

Naar verluid zijn er wat losse-flodder-telefoongesprekken geweest; losse flodder omdat het dat ook is… er is nooit een voorstel in enige commissie geweest, het heeft de gemeenteraad nooit gehaald… ergo status NUL. Iederéén in dit land mag een idee op papier zetten en er met raadsleden over praten. De status verandert pas van NUL naar WELLICHT WORDT HET WAT wanneer het formeel bij de gemeente ingebracht wordt. DE GEMEENTE HAD NOG HELEMAAL NIETS TE MELDEN.

Maar ja, die nieuwe coalitie van DB/CDA/VVD/D66 had even een hobbeltje te overbruggen… bouwen aan het Ankeveensepad. Van “het mot en het zal” tot “over mijn lijk”.. en zie daar, dan grijpt het opportunisme de onderhandelaars bij de lurven. “Als we nou eens die bebouwing aan dat Ankeveensepad afblazen en dat projecteren op dat losse-flodder-plannetje Nederhorst Noord, top toch ?” En alle vier de partijen gingen tevreden akkoord. Dat Nederhorst Noord, wisten ze, had status NUL en dat zou nog jááááren zo duren, als het al wat zou worden. Komt toch ineens die Provincie met dat beschermde vogelgebiedsplan op de proppen, oeps.

En dat terwijl de échte oplossing voorhanden ligt; bij de bouw van een IKC (Integraal Kind Centrum) in Nederhorst komt er zeer waarschijnlijk bouwgrond vrij op de plekken van de huidige lagere scholen, bouwgrond die helemaal voldoet aan de criteria voor ouderenwoningen. Coalitie, richt daar uw pijlen op en vergeet dat Nederhorst Noord traject maar, helemaal nu het tot “verboden gebied” is bestempeld door de Provincie.

En onze G&E journalist ? Dat hij nog jaren onze dorpspolitiek moge verslaan en er op gepaste tijden een lekkere knallende kop tegenaan moge gooien.

 

Martin Vuyk