Nog meer tekorten? Wat gebeurt hier?

Er wordt in toenemende mate besloten vergaderd. Dat je bepaalde zaken niet in een openbare bijeenkomst wilt bespreken, is begrijpelijk als het gaat om privacygevoelige zaken of als de onderhandelingspositie van de gemeente in het geding is. Maar in Wijdemeren wordt wel erg veel besloten vergaderd. Ik schreef er eerder over.

Bij de Algemene Beschouwing op 10 november (punt 8 op de agenda) kwam De Lokale Partij met iets dat kennelijk in beslotenheid is meegedeeld.

Bron

Wij, gewone burgers, weten niet waar dit over gaat. Maar…. iets wordt 3,7 miljoen euro duurder dan gepland? In Boomhoek/Muyeveld? Ik weet amper waar dat ligt. En dan staat er kennelijk in een geheime bijlage iets over ramingen voor de Loosdrechtsedijk en het Dorpscentrum in Loosdrecht die veel te laag blijken te zijn, waardoor er “enorm stijgende kapitaallasten” zijn. Allemaal in beslotenheid meegedeeld.

Wat is hier aan de hand?
Dit vervult me met grote zorg. We weten niet wat hier gebeurt. Alles is geheim. Alles wordt achter gesloten deuren besproken. Wij krijgen niets te zien. Maar wie moet straks alle overschrijdingen betalen? Alle extra kosten? Wij dus.

Dit is echt alarmerend. De gemeente verhoogt de OZB al met 13,5% en nu blijkt dat er nog veel meer op ons afkomt. Hoogst zorgwekkend. Hier is meer openheid op zijn plaats. De burger heeft daar recht op!

Overigens ben ik van mening dat Wijdemeren moet fuseren met Hilversum.

3 gedachten op “Nog meer tekorten? Wat gebeurt hier?”

 1. Even Apeldoorn bellen.
  Met Centraal Beheer. Kan ik u helpen?
  Met de inwoners van Wijdemeren. Graag. Is hier een verzekering voor? Wij hebben jarenlang betaald om onderhoud te laten doen aan ons rioolstelsel. Er is niets gedaan. De financiële toezichthouder uit Haarlem besloot: meteen uitvoeren of terugbetaling. Nu willen wij dat vanwege de dure maand december en de hogere kosten voor den Haag, ziektekosten, WMO, jeugdzorg voor 1 januari 2021 terugkrijgen. Ook werken we niet of minder dus minder loon en kortingen op pensioenen. Meteen uitvoeren kan niet, zegt de uitvoerder. Dus graag ons geld terug.
  Aj, dat is pijnlijk. Wie is de uitvoerder?
  De gemeente.
  Dat kunnen we niet verzekeren, u heeft bij de verkiezingen voor 4 jaar bij het kruisje getekend onder een blanco contract. Helaas. Fijne dag nog.

  Shit, maar destijds kregen we de gaswinst wel meteen terug. Wat is er toch veranderd bij die gemeente?

 2. Ik las bovenstaand verslag van collega Cor Koster en kreeg een hartverzakking. De miljoenen vliegen ons om de oren, net als afgelopen jaar, toen de Oud Loosdrechtsedijk en het Dorpscentrum (alias Loosdrechts Terras (alias Porseleinhaven)) weer een hoop geld opslokte.
  En dit keer wordt dat besloten in geheime commissies of raadsvergaderingen? Het moet niet gekker worden.

  En de VVD wethouder Financiën? Die bezweert vast weer onze onrust als hij zegt: “Dat lossen we op in de begroting.” In Jip en Janneke taal: “We verhogen gewoon de OZB.”
  Of anders gesteld: “Onze burgers hebben diepe zakken, het kan wel lijden.”
  En dat moet, zeker in deze moeilijke tijden, maar eens een halt toe geroepen worden.
  In de openbaarheid!

  Rik Jungmann

 3. Ik ben altijd tegen een fusie met Hilversum geweest en heb er mijn handtekening voor gezet. Ik was bang voor landjepik voor woningbouw , afbraak van natuur etc.
  Maar, als het klopt wat hier staat ben ik om en voor een fusie met Hilversum.
  Het kan toch niet zo zijn dat er over zulke bedragen achter gesloten deuren, dus achter de rug van de burgers om wordt besloten. We zijn al zo ongeveer de duurste gemeente voor de burger.
  Ik zie niet graag dat we nummer een worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.