Onhoffelijk

Voor de laatste commissievergadering Bestuur en Middelen waar de nota Evenementenbeleid besproken werd, was zowel de brandweer als de politie uitgenodigd om eventuele vragen te beantwoorden. Toen het betreffende agendapunt na twee uur vergaderen eindelijk aan de orde kwam, waren er geen vragen. De brandweerman en de agent konden weer naar huis. Zonder een woord gezegd te hebben.

De inleiding van de nota begint met “Evenementen spelen binnen de gemeente Wijdemeren een belangrijke rol. (…) Denk aan de schaatsevenementen in de verschillende kernen van de gemeente of jaarlijks terugkerende evenementen zoals Wonderfeel, het Zomerspektakel, de Loosdrechtse feestweek en het NK Palingroken.” En verderop: “Veiligheid voor publiek en deelnemers bij grote evenementen heeft speciale aandacht.” Vandaar de aanwezigheid van de brandweerman en de politieagent. Maar vragen kregen ze niet. Kennelijk wist men alles al over veiligheid voor publiek en deelnemers.

Ik vind dat onvoorstelbaar. Ik kan zonder moeite tien zinnige vragen bedenken over hoe de brandweer en de politie de risico’s van kleine en grote evenementen in onze gemeente inschatten, wat zij als knelpunten zien, hoe zij zaken aanpakken. Maar de commissie had geen vragen.

Als we even afzien van de gemiste kans op extra informatie blijft over dat het uiterst onhoffelijk is om brandweer en politie op te laten draven en vervolgens onverrichterzake weer naar huis te sturen. Je laat ze niet urenlang luisteren naar agendapunten die voor hen niet interessant zijn, om ze dan, als hun onderwerp aan de orde is, voor niets aan de vergadertafel te laten aanschuiven. Dat is onhoffelijk, beledigend en lomp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.