Ontwenningsverschijnselen WWK

Onderstaande tekst werd vandaag verzonden aan de lezers van de WWK die een abonnement hadden op het weekoverzicht dat op zondag om 12.00 uur naar een kleine 400 trouwe lezers verzonden werd. Opdat ook zij  op de hoogte kwamen van de nieuwe website in Wijdemeren.

Voer voor Politieke Junkies: Rading-0.nl

Het stoppen met de Wijdemeerse Webkrant sloeg een diep gat in het dagritme van veel lezers, zo bleek. Ontwenningsverschijnselen waren aan de orde van de dag. Sommigen bleven maar klikken op hun tablet of de browser op het scherm van hun pc in de hoop leven te krijgen in de WWK. Op zondag werd om vijf minuten voor twaalf de pc onder stoom gezet om niets te missen van het wekelijkse WWK-nieuwsoverzicht dat jaar na jaar om 12.00 uur in de mailbox plofte. Het drentelen rond die opstartende pc bleek tevergeefs. Helaas, helaas, het mocht niet baten.

Maar ook enkele trouwe schrijvers van ingezonden brieven en reacties hadden last van ontwenningsverschijnselen. Er ontrolde zich een formatiedrama van belang op het gemeentehuis op Rading 1. Er kwam een nieuw collegeprogramma, dat dit keer bestuurakkoord heette. Maar er kon niet over geschreven worden. De trouwe schrijvers (en ook ik) konden hun ei niet kwijt.

Dus verzonnen wij een list. Een nieuwe website waarop enkele van de politiek geinteresseerde auteurs toch zelf hun stukken konden publiceren. Geen werk voor de ex-redacteur van de Wijdemeerse Webkrant en toch je ei kwijt kunnen. Het ei van Columbus eigenlijk.

rading-0.nl

Die website draait nu een week of twee drie. U vindt hem op www.rading-0.nl. Rading Nul eigenlijk. Een knipoog naar Rading 1 waar het gemeentebestuur probeert het beste met ons allen voor te hebben. De website zit nog in de opstartfase. Of het een succes wordt weten we nog niet. We hopen het wel. Op termijn zullen reacties mogelijk worden gemaakt en zullen er wellicht redacteuren worden uitgenodigd om mee te doen aan het schrijven van goed leesbare stukken met een politieke inslag. Liefst redacteuren van verschillende politieke pluimage. Het blijft een website voor de Wijdemeerse politieke junkies, al zal er soms ook wel eens een artikel op komen dat niet direct met Wijdemeren en/of de Wijdemeerse politiek te maken heeft.

Rik Jungmann


PS.

Nog even enkele huishoudelijke mededelingen. De website van de Wijdemeerse Webkrant met het archief van de afgelopen 22 jaar blijft voorlopig nog intact. Het emailadres webkrant@wijdemeren.com ook. Maar de contactpagina is afgesloten. Omdat er niets meer met die boodschappen gedaan wordt en omdat er al jaren spammers zijn die het leuk vinden om onzin uit te kramen op het contactformulier of hackers die proberen de inhoud van het contactformulier te gebruiken voor pogingen om in te breken. (Hetgeen nooit lukte.)