Over ons

Rading Nul, over politiek Wijdemeren en meer.

Wat ons drijft

Een kritische, vrolijke en soms bedroefde blik op het reilen en zeilen van de politiek in Wijdemeren.
Soms actueel, soms beschouwend en soms kritiserend, soms  analyserend, soms komisch, soms scherp. Onderstaande auteurs publiceren artikelen op eigen verantwoordelijkheid en naar eigen inzicht, soms voorzien van een persoonlijke noot. Wij houden niet van het sparen van de kool en de geit dan wel het spreken met meel in de mond. Wij houden wel van duidelijke heldere stellingnames.

V.l.n.r. Robby Israel, Rik Jungmann, Douwe van Essen, Ronald Frisart en Martin Vuyk (Foto: Dela Nol gemaakt op 12 juli 2021 op het terras van De Drie Dorpen in Ankeveen.)

Op 8 oktober 2021 overleed Robby Israel.

Auteurs
  • Douwe van Essen (Kortenhoef, Fotograaf)
  • Ronald Frisart (Hilversum, gepensioneerd journalist van de G&E)
  • Rik Jungmann (Kortenhoef)
  • Martin Vuyk (Nederhorst den Berg / Horstermeer)
  • Jan Verbruggen (‘s-Graveland)
  • Renée Wijnen (Nederhorst den Berg)
Gastauteur

Wim Kozijn (Kortenhoef, ex-burgemeester van ‘s-Graveland, treedt regelmatig op als gastauteur).

Kampioenschap Palingroken, Juryvoorzitter Wim Kozijn. (Foto: Douwe van Essen)
Hoe het begon met Rading Nul

Onderstaande inwoners van Wijdemeren volgen de lokale politiek al 30, 40 jaar of langer. Allen hebben in de gemeenteraad gezeten, twee waren er wethouder. Eens in de maand drinken zij een borrel en nemen de politiek en alles wat zich aandient in de actualiteit met elkaar door. In mei 2018 ontstond het idee om samen een website op te zetten waarop alle deelnemers hun eigen visies en oordelen kunnen publiceren onder hun eigen naam en voor de eigen verantwoordelijkheid. Dat werd Rading Nul. Er is dus geen eindredacteur! En ja, regelmatig zijn de auteurs het niet met elkaar eens. Onderstaande foto werd in 2018 gemaakt door ex-burgemeester Martijn Smit, op het terras van het Spieghelhuys in Nederhorst, toen hij op weg naar zijn huis 100 meter verderop, dit gezelschap vereeuwigde.

V.l.n.r. Cor Koster(*), Rik Jungmann, Robby Israel, Douwe van Essen, Co de Kloet (+) en Martin Vuyk. Foto: Martijn Smit
In herinnering

(*) Robby Israel, op 8 oktober 2021 overleed onze vriend en mede-auteur.
(*) Cor Koster, op 5 april 2021 overleed onze vriend en mede-auteur.
(*) Co de Kloet, op 1 december 2020 overleed onze vriend en mede-auteur met het pseudoniem “Putter”.

Contact

U kunt reageren op een artikel door het reactieformulier onder het artikel in te vullen. Uw reactie komt dan bij de auteur terecht, die besluit of hij uw reactie wel of niet publiceert onder zijn artikel met uw naam, maar zonder uw e-mailadres. (Lees ook de regels voor reacties.) U kan ook reageren naar de auteurs van deze site als het niet over een specifiek artikel of onderwerp gaat. Bijvoorbeeld als u een idee voor een artikel heeft of een tekst wil inzenden. Dat doet u met het e-mailadres contact@rading-0.nl. Uw mail wordt dan verzonden naar alle auteurs. Na intern overleg krijgt u een reactie.