Over deze site

Auteurs

Enkele trouwe lezers van de Wijdemeerse Webkrant (WWK), die ook regelmatig stukken inzonden, voelden het als een groot gemis dat zij niet meer hun artikelen en gedachten over de Wijdemeerse politiek kwijt konden op een snelle en doeltreffende manier, nadat Rik Jungmann op 31 maart 2018 na 22 jaar met de WWK stopte.

Om in dat manco te voorzien ontstond de gedachte om gezamenlijk deze website Rading-0 in te richten waar alle deelnemers de status van auteur hebben. Rading-0 ging van start op 1 mei 2018.

Een auteur is zelf verantwoordelijk voor wat hij schrijft en voor de publicatie er van. Hij of zij is ook moderator van de reacties die op zijn of haar artikel binnenkomen. Er is geen hoofdredacteur met eindverantwoordelijkheid voor de inhoud van de website.

Politiek

Persberichten en aankondigingen van buiten komen niet op deze site. De tekstbijdragen in de berichten worden verzorgd door een beperkte groep Wijdemeerders, die in de afgelopen jaren hun sporen verdienden in ingezonden stukken in de WWK en in de lokale  politiek. Zij schrijven en publiceren hun eigen stukken ongemodereerd op deze website. Mogelijk zal de groep auteurs in de toekomst uitgebreid worden, waarbij zij ook zelf kunnen publiceren onder eigen naam. (Of een bekend pseudoniem als “Putter”.)

Reacties

In eerste instantie kon de lezer niet reageren. Nadat de website op stoom was gekomen werd op 27 juni 2018 de mogelijkheid geopend om te reageren.

De regels voor reacties zijn vrij simpel. Rading Nul is niet verplicht om een reactie te publiceren. Een reactie op een artikel wordt beoordeeld door de auteur van dat artikel. Alleen hij/zij kan de reactie goedkeuren en publiceren of tegenhouden en verwijderen. Een reactie wordt niet direct geplaatst, maar altijd pas na de beoordeling door de auteur.

Fatsoenlijk

Reacties mogen redelijk scherp zijn, maar schelden, onfatsoenlijk taalgebruik, hard op de man spelen, directe reclame en volstrekte onzin die geen samenhang met de inhoud van het artikel heeft, worden niet gepubliceerd. Een spamfilter zorgt ervoor dat spam tegengehouden wordt. Anonieme reacties (waaronder ook reacties met alleen een voornaam of een fancy naam) worden niet gepubliceerd. Er is gebleken dat soms reacties worden voorzien van een niet bestaand e-mailadres. Als blijkt dat dat het geval is, dan wordt de reactie niet gepubliceerd.
Bij het geven van een reactie kan u ook een url/link opgeven van een andere website. Die website wordt WordPress als link aan uw naam gekoppeld. Bij het toestaan van een reactie voor publicatie wordt de door u opgegeven link/url altijd door de auteur verwijderd om te voorkomen dat Rading Nul een circusact wordt waar politieke partijen en andere belanghebbenden, zeker in campagnetijd, hun websites aanprijzen.

Eén reactie max. 10 – 20 regels.

Op de inhoud van een artikel kunt u één reactie geven. Stuurt u daarna meer reacties op hetzelfde artikel, dan worden die niet gepubliceerd.

Reacties op reeds gegeven reacties van anderen worden scherp beoordeeld op relevantie, maar in principe niet gepubliceerd om te voorkomen dat er hele reeksen met reacties op elkaar komen, hetgeen doorgaans minder relevant is (herhaling van zetten) als u uw punt in de eerste reactie al maakte.
Beperk uw reactie tot circa 10 – 20 regels. Langere reacties krijgen het karakter van een artikel. Die worden niet gelezen en de auteur zal ze daarom niet door laten gaan voor publicatie.
(Ter vergelijking, deze alinea is 10 regels lang.)

Privacy

De gegevens die u ons geeft met een reactie worden voor geen enkel ander doel gebruikt, noch aan wie dan ook verstrekt. Uw e-mailadres wordt niet getoond op onze website. U dient zich wel bekend te maken met voor- én achternaam of voorletters én achternaam. Uw voor- (of voorletters) en achternaam staan uiteraard wel bij uw reactie. Soms is het zinnig voor van begrip inzake het onderwerp, dat u er bij zet in welke kern van Wijdemeren of in welke plaats buiten Wijdemeren u woont. (Bijvoorbeeld: Herman Dirkse Nieuw Loosdrecht) Reacties met alleen een voor- (Piet) of achternaam (Jansen) worden niet gepubliceerd.

Copyright

Op de inhoud van de Rading Nul website rust copyright. Indien u foto’s of inhoud van deze website gebruikt, dient u de bron te vermelden. Wij stellen het zeer op prijs als u de auteur d.m.v. een reactie meldt dat u in uw publicatie gebruik maakt van content (tekst of afbeeldingen) van deze website.

Contact

U kunt reageren op een artikel door het reactieformulier onder het artikel in te vullen. Uw reactie komt dan bij de auteur terecht, die besluit of hij uw reactie publiceert onder zijn artikel met uw naam, maar zonder uw e-mailadres. U kan ook reageren naar de auteurs van deze site als het niet over een specifiek artikel of onderwerp gaat. Bijvoorbeeld als u een idee voor een artikel heeft of een tekst wil inzenden. Dat doet u met het e-mailadres contact@rading-0.nl. Uw mail wordt verzonden naar alle auteurs. Na intern overleg krijgt u een reactie.