Porseleinhaven

Geld bijstorten, meldde de krant deze week en het kwam ons o zo bekend voor. Bijstorten of beter gezegd afschrijven op de waarde van de grond is een bekend middel om financiële misrekeningen te verbloemen.

De weggestreepte euro’s immers blijven buiten de publiciteit, gemeenteraadsleden nemen er vertrouwelijk kennis van en moeten er verder hun mond over houden Maar een verlies voor de gemeente blijft het, of het vertrouwelijk is, of niet. Het is een middel om een bestemmingsplan of een of andere exploitatie te kunnen realiseren, je kent minder waarde toe aan de benodigde grond en dan loopt het financieel hopelijk verder zonder problemen.

Hoeveel afschrijvingen zijn er in Loosdrecht al niet verricht. Nu weer voor de Porseleinhaven en dat is niet de eerste keer. Wie herinnert zich nog de soap rondom Ottenhome en wat er daarna al niet is afgeschreven, waarbij ook de grond, waar eens de ter Sype woonwijk zou verrijzen, niet mogen vergeten.

Praten we over miljoenen. Dat zou me niet verbazen. Het zou de moeite waard zijn dat eens goed uit te zoeken. Niet om iemand in diskrediet te brengen, daar gaat het niet om. Maar het nog steeds rondzingende fabeltje, dat Loosdrecht zijn rijkdom heeft geofferd aan ’s-Graveland en Nederhorst, zou dan voorgoed uit de wereld zijn geholpen.

De geldverslindende Oud- Loosdrechtse dijk door de jaren heen  laten we dan maar even buiten beschouwing
Zo zou je de zaak een beetje recht kunnen trekken, beste vrienden.

Loosdrecht, niet de gulle geefster, die voor een paar centen de soepfabriek als raadhuis aanbood, maar het bodemloze putje waarin de afschrijvingseuro’s onopgemerkt  verdwenen.

Wanneer de Porseleinhaven eens in zijn volle glorie zal worden gepresenteerd, zal het in Loosdrecht feest zijn.

Maar de champagne wordt wel duur betaald.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.