Projectmatige traagheid

De gemeente is uiterst traag bij allerlei projecten. Zo zelfs dat de fractie Dorpsbelangen tijdens de recente begrotingsbehandeling de gemeente opriep om nou eindelijk eens projecten af te maken die al jaren op de rails staan.

En inderdaad, het zijn er nogal wat. Het oude gemeentehuis van Nederhorst den Berg staat al sinds 2004 te verkommeren. De legakkers in hetzelfde dorp liggen sinds de problemen begonnen in 2010 (eigenlijk al in 2006) gewoon te liggen. Het revindicatieproces, gestart in 2013, is nog steeds niet afgerond. En zo zijn er vele projecten die nooit tot een einde lijken te komen.

De gemeente begint met van alles en lijkt het dan te vergeten. Daar moet wat aan gebeuren. Ik heb een voorstel, gebaseerd op een reeds bestaande praktijk.

Bij elke commissievergadering krijgt men al jaren een overzicht van alle toezeggingen die het college gedaan heeft. Een recent voorbeeld is deze. Iets soortgelijks kan men ook doen met lopende projecten, waardoor iedereen weet wat de stand van zaken is. Op die lijst kan staan de datum van aanvang, de oorspronkelijk geplande datum van afsluiting, en de meest recente activiteit in het kader van het project (met datum!). Dat laatste geeft een indicatie of er überhaupt nog wat gebeurt. Die lijst dient standaard geagendeerd te zijn bij elke commissievergadering.

Het is aan de raad om toe te zien op wat er in de gemeente gebeurt en niet gebeurt. Er gebeurt veel te veel niet. Daar moet men echt eens werk van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.