Provinciale bloedarmoede

De aanplakborden met affiches voor de provinciale verkiezingen en waterschappen getuigen van gebrek aan interesse en inzet van de politieke partijen zelf. Het is armoe troef.

Geen enkele partij vermeldt waar men voor staat. De VVD kiest voor ‘doen’; het doet er kennelijk niet toe wat. De PvdA vindt dat we PvdA moeten stemmen, ‘zeker nu’. Waarom zou je dat juist nu doen, terwijl dat in het verleden weinig succes heeft opgeleverd. D66 wil kiezen voor de toekomst. Alsof je ook voor het verleden zou kunnen kiezen. De Christen Unie wil het geloof een stem geven. Terug naar de middeleeuwen, dus. Voorts heb je nog de zielige affiches met ‘Stem ons’ zoals van de PVV en 50Plus. Dan kun je nog beter zo’n aanplakbiljet hebben met alleen maar een naam zoals ’CDA’ of ‘Groen Links’. En tenslotte hangen er nog twee eenzame affiches voor de waterschapsverkiezingen.

Geen enkele partij laat expliciet weten wat men van plan is te doen met zaken die in onze regio spelen. De N201, de weg van Haarlem naar Hilversum bijvoorbeeld. Of het openbaar vervoer. Of fusie met andere gemeenten. Of bebouwing van het beschermde weidevogelgebied in Nederhorst den Berg. Wat de VVD met dat laatste wil, kunnen we overigens wel raden; die zegt: ‘Doen. Weg met die vogels’. Maar van de rest hebben we geen idee. We kunnen dus ook geen zinnige keuze maken.

Geen wonder dat de belangstelling voor de provinciale verkiezingen minimaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.