Schapenweitje

Dat Schapenweitje, in Nederhorst, wat moet je daarvan nu denken? Ik kreeg er een rare smaak van in mijn mond en ik zal uitleggen waar die vandaan komt. Zo’n weitje kopen. De omwonenden zijn er heel gelukkig mee omdat ze een aanslag voorkomen hebben. Er valt begrip voor op te brengen, niet in mijn achtertuin, ieder stukje grasland is plotseling natuurgebied.

Maar dan die juichkreten van de VVD, tot ver voorbij Wijdemeren te horen. Dat staat me niet zo erg aan. De VVD is een coalitiepartner in het politieke bestuur van de gemeente en dat schapenweitje speelde een niet onbelangrijke rol bij het zogenaamde coalitie-akkoord. Bouwen op het Schapenweitje was nog mogelijk, als bouw elders niet zou kunnen. Dat was afgesproken. Die factor is nu verdwenen, waarbij als onbegrijpelijk dient te worden aangemerkt dat Waternet, zonder overleg met het gemeentebestuur het landje heeft verkocht.

VVD-ers gaan meestal voor het geld. De poen is heilig. Maar hier wordt door deze handelswijze  een gemeentelijke discussie onmogelijk gemaakt. En dat is als je uitgaat van een gekozen bestuur dat belangen afweegt een zaak met onsmakelijke trekjes.

Zeventien duizend gulden, dat was alles. Waarom bood Waternet het weitje niet in de eerste plaats te koop aan  bij de gemeente. Waarom is de VVD zo blij dat particuliere belangen uitstijgen boven een gemeenschappelijk belang.

Maar zo zie maar weer, als je slim bent is met geld alles te koop. Je kunt er je achtertuin mee veilig stellen.

Putter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.