Schapenweitje

Goed nieuws. Het Schapenweitje (nu maar met een hoofdletter geschreven) aan het Ankeveensepad in Nederhorst den Berg is gered van voorgenomen bebouwing. Daar waar 12 woningen geplanned stonden kunnen nu de schapen blijven grazen.

Een paar jaar geleden begon het gedonder serieuze vormen aan te nemen. Destijds weth. van Henten (CDA) ontvouwde een plan, reeds ingekleurd door de projectontwikkelaar. De eerste steen was welhaast al gelegd. Met het argument “seniorenwoningen” dachten de voorstanders het plan wel door de raad te slepen. Tsja, het bleken woningen bestemd voor 50-plussers te zijn, inclusief 2e verdieping en garage… met goed fatsoen niet echt wat je onder “seniorenwoningen” kan verstaan.

Ik was fel tegen. Punt. Heb destijds contact opgenomen met het Waterschap (eigenaar) en vroeg of het weitje ook te koop was… daar kwam, heel weifelend… na lang wachten en aandringen…. geen antwoord op. Via een omweg nog maar eens gevraagd, met het zelfde resultaat. Maar men voelde daar in Amsterdam wel dat het maatschappelijk en politiek niet helemaal lekker zat met dat stukje grond in Nederhorst.

Toen de affaire in alle hevigheid losbarstte en ook inzet werd van de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 heb ik de “Vrienden van het Ankeveensepad” mogen adviseren (en met mij diverse anderen). “Kopen, want dan is er rust.”heb ik ze gezegd. “Leg met z’n allen het geld op tafel en er zal niet/nooit meer gebouwd worden” en heb ze mijn contacten gegeven.

Het resultaat ? Ik weet niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen, maar het is ze gelukt ! Proficiat mensen, de aankoop van het Schapenweitje is rond. Top. Een aanwinst voor Nederhorst én voor het Ankeveensepad. En die seniorenwoningen ? Ach, die komen er heus wel, maar op een andere plek in het dorp. Bijvoorbeeld wanneer de 3 lagere scholen in Nederhorst eindelijk eens samengaan in een mooi IKC (Integraal Kind Centrum) en er daardoor bouwruimte vrijkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.