Speelterrein

Het Zoddeland en het park de Vijnen in Nederhorst den Berg zijn opnieuw ingericht. Het geheel werd op maandagmiddag 2 juli officieel geopend door wethouder Joost Boermans en oud-wethouder Theo Reijn in het bijzijn van zo’n 20 belangstellenden.

Een paar woorden namens het gemeentebestuur, een hapje, een drankje, een stukje taart, kortom de gebruikelijke afsluiting van een project. Het nieuwe park is speelterrein geworden en ziet er leuk en lekker ruig uit: heuveltjes, gras (nog niet overal echt opgekomen door de droogte), bomen, zand en speeltoestellen van natuurlijke materialen.

Joost Boermans en Theo Reijn

Drie delen door een heuvelrug van elkaar gescheiden, met een apart stuk waar je een balletje kunt trappen en een gedeelte voor de kleintjes. De aanwezigen waren heel positief over de herinrichting want “de gemeente heeft echt naar ons geluisterd. En er spelen hier nu meer kinderen dan vroeger.”

Op het moment van de opening was een jongen van 10 jaar bezig op één van de toestellen. Ik vroeg of ik een foto van hem mocht maken want een leeg speeltoestel is een beetje kaal. Hier het vervolg van ons gesprek.
⁃ Waar is het voor? Voor op internet? Dan niet.
⁃ Weet je wat, ik maak wel een foto van je van achteren, dan ziet niemand wie je bent.
⁃ Nee, dan ook niet. M’n ouders vinden het niet goed en ook op school zeggen ze dat je dat niet moet doen. Niet als-ie op internet gaat. Sorry hoor, zelf vind ik het niet zo erg, maar … nee dus. Dag meneer.
’t Is jammer dat we in een maatschappij leven waarin dit soort waarschuwingen van ouders en school nodig zijn. Maar prima dat sommige kinderen ernaar luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.