Spoileralert

Sommigen onder u zal ik niets nieuws vertellen in dit stukje, voor anderen ga ik hiermee wellicht een paar geheimpjes verklappen, wat mythes om zeep helpen. Wellicht een paar onder u zullen mij na afloop nog steeds niet geloven, naïef als ze zijn. Zalig zijn de armen van geest. Mogelijk zijn er onder u die zich zullen afvragen waarom ik dit uit de doeken doe, dat richt toch louter mentale schade aan bij de goedgelovige medemens ? Ja zeg ik dan, vandaar de titel van dit stukje; wanneer u liever in gelukzalige onwetendheid wilt doorleven lees dan vooral niet verder.

U leest door… maar dan wel op eigen risico, ik heb u gewaarschuwd !
Daar komt het:

  1. Klaas Vaak is maar een sprookje, evenals de tandenfee.
  2. Sinterklaas bestaat niet, net zomin als de Kerstman.
  3. Wijdemeren zal niet lang meer zelfstandig kunnen opereren,
    dan wel als zelfstandige gemeente blijven bestaan.

Kinderen onder de 10 die ik dit vertel hebben echt moeite met 1. en 2. maar over het  opheffen van Wijdemeren trekken ze hun schouders op. Mensen boven de 50 reageren net tegenovergesteld; zij hebben zich moegestreden tegen de totstandkoming van Wijdemeren, zij zullen zich wederom (tevergeefs) moe strijden tegen haar opheffing. Wederom vanwege valse sentimenten.

Nu gedeputeerde van der Hoek de draad weer heeft opgepakt en Wijdemeren opnieuw de wacht heeft aangezegd (en dat doet een gedeputeerde écht niet wanneer daar geen gegronde reden toe is of hij denkt dit varkentje niet te kunnen wassen) buitelen de Wijdemeerse meestribbelaars weer over elkaar heen om zich in superlatieven hierover te uit te spreken: “…ik ben in hoge mate verbaasd…” en nog mooier: “…ik ben verbijsterd…”

In welke sprookjeswereld leven deze Wijdemeerse bestuurders eigenlijk, mogen wij ons afvragen. Welk rad draaien ze onze bevolking al  jaren voor ogen ? Voor hen en hun goedgelovige schare komt hier dan de grootste spoiler van dit jaar:

“De volgende gemeentelijke verkiezingen in 2022 zullen voor Wijdemeren in het teken staan van gemeentelijke herindeling.”

Einde spoileralert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.