Stemmen, maar op Wie?

Twee geheimzinnige bestuurdersgroepen gaven zich deze maand bloot door alle deelnemende namen op een lange lijst naar ons toe te sturen: Provinciale Staten en het Waterschap. Ze zijn er altijd, dag in dag uit, maar je ziet ze niet. Ze doen van alles maar je weet niet wat. Ze vergaderen langdurig maar je hoort ze niet.

Nu weten we wie het zijn maar worden we daar gelukkig van? Ondanks onze alom bekende democratische gezindheid moeten we daar helaas ontkennend op antwoorden.
Want hun bezigheden blijven onzichtbaar, krijgen nergens aandacht en na 20 maart hoor je zelden of nooit meer iets van ze. Wat doen die provinciebestuurders eigenlijk anders dan zich met dikke tassen vol dossiers  naar Haarlem spoeden om daar, in het provinciehuis duistere zaken met elkaar te bepreken. Zo nu en dan komt er iets naar buiten.

We kiezen de Eerste Kamer, laat die lijst dus maar

Iemand wil het Gooi eens flink onder handen nemen en bedenkt allerlei fusies. Een ander wordt gekozen tot de groenste provinciale bestuurder van Nederland en komt even in de krant. Dat is zo’n beetje alles wat wij weten. Wat ons dit keer hevig wordt aangepraat is dat  het spannend wordt omdat we eigenlijk de Eerste Kamer gaan kiezen en mogelijk de regering in de problemen kunnen brengen. Er zou dus kunnen worden volstaan met een rijtje politieke partijen en al die goedwillende mensen op die lange lijst zijn maar bijzaak.

Aaah, André Spils, die ken ik nog

Wat doet het Waterschap? Weet u het, weet ik het. Iets met het waterpeil waarschijnlijk of met het vangen van die grote ratten. Nog nooit iemand van het Waterschap ontmoet. Ik zie één man uit Wijdemeren op de lijst; Andre Spils die namens de Socialistische Waterschapsvereniging de laarzen aantrekt en ontmoet in de polder wellicht de Republikeinse Politieke Partij of een collega namens Queer .

We kiezen zomaar wat en dan gaat de deur weer op slot. Tot de volgende keer maar weer als er eenzelfde papier binnenwappert. Dat ons bevestigt in het feit dat we gerust kunnen gaan slapen. De democratie wordt goed bewaakt.

Putter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.