Tergooi: Dichtbij mijn Bed Show?

Je zal maar in Lelystad wonen, of in Amsterdam West,  je lag vanmorgen nog in je ziekenhuisbed of je had een afspraak met de specialist die je al lang behandelt voor een ernstige kwaal. Dan maakte je vandaag mee hoe het is om van de ene op de andere dag met bed en al verhuisd te worden of een andere dokter te moeten zoeken.

Rond Tergooi circuleren ook regelmatig verhalen in de pers, die spreken van verliezen, rode cijfers en bezuinigingen. Als je dat leest, dan vraag je je af of datgene wat nu in Amsterdam en Lelystad nog de ver van mijn bed show is, ook hier kan gebeuren. Of ook hier de gezamenlijke zorgverzekeraars onverhoeds de geldstroom stoppen met een faillissement tot gevolg.

Zojuist verklaarde minister Bruno Bruins (VVD) op het Journaal dat de sluiting van de ziekenhuizen ook hem had verrast. Welnu, als hij het al niet ziet aankomen, wie zijn wij dan om in de glazen bol te zien dat overmorgen Tergooi Hilversum en Blaricum de deuren sluiten en wij van de ene op de andere dag naar Utrecht, Amsterdam of Amersfoort moeten om zorg te krijgen.

De dichtbij mijn bed show?

Daar moet je toch niet aan denken. En je zou verwachten dat de minister er toezicht op houdt dat zo’n faillissement netjes en zonder teveel haast wordt afgehandeld. In het belang van de patiënten, de medewerkers en de omgeving van het ziekenhuis.

Niet dus. In de NRC en op het Journaal zegt hij vandaag: “Ik werd ook volkomen verrast dat het zo snel kon gaan.” en “Wij redden geen ziekenhuizen!” De marktwerking van de VVD in optima forma. Hij stond er bij, keek er naar en wist…, niets.

Wat deed de minister eigenlijk toen hij nog geen minister was? Van 2012 tot de vorming van het huidige kabinet was hij voorzitter van de UWV. Het  UWV dat bewust naliet om controle op fraude in hun software in te bouwen om sneller uitkeringen te kunnen verstrekken. Een faciliteit waar onze Poolse medemens dankbaar gebruik van maakte, zoals Nieuwsuur onlangs aantoonde. Ook daar wist hij kennelijk niet wat er onder zijn verantwoordelijkheid gebeurde.

Het Journaal had een goed advies. “Bel morgen de receptie van uw ziekenhuis om te vragen of het een systeemziekenhuis is, want die vallen niet om.” Dus geef ik u maar even het telefoonnummer van Tergooi, dan kunt u het even vragen.

Tergooi Ziekenhuizen Hilversum en Blaricum algemeen nummer: 088 753 1 753

En vraag meteen of Tergooi ook op omvallen staat, mocht het antwoord zijn dat zij geen systeemziekenhuis zijn. (En zo ja wanneer, dan kunnen we er vast rekening mee houden.)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.