Treur TV

We zijn geïnteresseerd in wat er plaatselijk en in de regio gebeurt.  We lezen de Gooi-en Eemlander en kijken ook naar de zender voor Gooise en Wijdemeren: Gooi TV. Vroeger hadden we in ons dorp de lokale Aros met Joop Glijn en Hans Ververs en Stef Mulder en de Wijdemeerse Webkrant van Rik Jungmann, om er slechts enkelen te noemen. Maar geen nostalgie. Nu hebben we Gooi TV.

Andreas van der Schaaf (Foto Wikipedia)

We moeten natuurlijk waardering hebben voor  alle mensen die zich op een positieve wijze inzetten voor de samenleving. Zo ook voor de medewerkers van deze regionale zender, al moet wel van mijn hart dat deze zender nogal kneuterig overkomt. Het logo lijkt wel gemaakt door een leerling van groep acht van de basisschool en ook beeld en geluid komen nog al eens rommelig over.

Nochtans heeft Gooi TV interessante programma’s zoals : in derde termijn, het gesprek met de burgemeesters en in coronatijd voorzien ze in een behoefte door ’s zondags een kerkdienst uit te zenden.

Natuurlijk houden we rekening met corona, waardoor alle maatschappelijke activiteiten stil liggen. Bovendien zijn veel mensen op  vakantie, zodat ik me kan voorstellen dat de programmering lastig wordt. Gooi TV doet net als de grote broers in Hilversum en zendt herhalingen uit. Zo komen regelmatig opnamen van het Wonderfeel  festival  voorbij, maar de grootste urenvuller is Andreas van der Schaaf.

Correspondent CNN

Naar ik heb  gezien op Wikipedia is van der Schaaf een journalist die ruimschoots zijn sporen heeft verdiend als acteur en als spelletjesleider op TV. Hij was zelfs correspondent voor CNN in Nederland. In deze zomermaanden heeft hij kennelijk zijn archief opgeruimd en hij is niet van het beeld bij Gooi Tv weg te slaan en wel met de meest irritante programma’s die ik ken. Ze bevestigen alle vooroordelen die er over Gooiers bestaan. Dat zijn well to do people die samenhokken bij bekende drinkgelegenheden en goed gekleed met een glas in de hand prietpraat staan uit te slaan.

Moeke, Mauve en het Bonte Paard

Het is of bij Moeke in Blaricum of bij Mauve en Het Bonte Paard in Laren of op de kunstmarkt aldaar. Andreas doet daar verslag van. Een beetje op de manier van Gert Jan Dröge, maar met een licht mislukt sarcastisch ondertoontje. Het zijn bijeenkomsten van” ons- kent- ons” en Andreas kent  ze allemaal! Hij behoort immers tot de Gooise elite! Soms is het op de grens, zoals die keer dat hij aan een Engels meisje probeerde te leren “lekker kontje” te zeggen in het Nederlands. Maar ja, het zijn oude opnamen en Me too was nog ver.

Behalve dat ik het irritante programma’s vind, is het op zijn minst opmerkelijk dat ze helemaal niet over het werkterrein van Gooi TV gaan. Volgens hun website is Gooi TV  de zender voor Gooise Meren en Wijdemeren. De programma’s van Andreas  gaan bijna altijd over de elite van Laren en Blaricum, waar zijn naam achter de tapkast op een koperen bordje bevestigd is, als bewijs dat hij tot de inner circle  behoort, uiteraard met andere BN-ers.

Twee Petten

De positie van Andreas bij Gooi TV is wonderlijk. Hij is behalve programmamaker ook lid van de gemeenteraad van Gooise Meren, Eerst voor 50 Plus en nu onder eigen naam. Dat is merkwaardig, net zo merkwaardig als het zou zijn als Jesse Klaver ook tegelijkertijd medewerker van Nieuwsuur zou zijn. Stel dat Andreas in de gemeenteraad opvattingen ventileert, waar je als journalist kritisch over wilt zijn. Kan dat nog wel, omdat de politicus tevens collega programmamaker is?

Ik wens Gooi TV het allerbeste en als de programma’s me irriteren ga ik naar een andere zender, dus zodra ik Andreas zie verschijnen zap ik weg. Ik ben niet geïnteresseerd in Gooise kak.

Wim Kozijn

.

Eén gedachte op “Treur TV”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.