Uitslag Ken Uw Dorp Quiz

Zaterdagavond was het in Sporthal De Fuik in Kortenhoef een drukte van belang. Zo’n 500 deelnemers aan de Ken Uw Dorp (KUD) quiz hadden zich verzameld in de hal die omgetoverd was tot een vrolijk versierde zaal met tafels en stoelen voor de zes en veertig deelnemende teams.

Groot feest in De Fuik

Discolichten, een groot scherm waarop de avond te volgen was en waarop komische filmpjes vertoond werden die antwoorden op sommige vragen uitbeeldden. In die filmpjes speelden de organisatoren van de KUD quiz allemaal mee. Een glansrol was weggelegd voor Martijn van den Brand, die dan weer vermomd als burgemeester verscheen, vergezeld door wethouder Kloetjes (Bram de Kloet) en dan weer als de schilder Bob Ross die geen penseel op het doek krijgt en dan in woede ontsteekt. Als schaatser in hartje zomer wijst hij de ijsbaan achter het postkantoor van ‘s-Graveland aan en ook dwaalt hij door het dorp op zoek naar laadpalen, waar de dames Sikking en Steinkamp hem verleidelijk toelachen met hun stroomopkikker.

Foto: Rik Jungmann
Uitgezonden op Facebook

De avond werd geopend en afgesloten door André Janmaat, terwijl het grootste deel van de antwoorden op het podium en in de zaal verzorgd werd door Ben Steenvoorden. Daarbij werd Ben in de zaal op de voet gevolgd door een cameraman, die zijn beelden live op het grote scherm en op Facebook zette.

Veiling brengt € 850 op

Eén van de opdrachten in de quiz was het maken van een schilderij over een Kortenhoefs of ‘s-Gravelands evenement. Nico van der Wolk deed op de video professioneel de jurering, na een optreden van Bob Ross, waarbij een koeienhoofd ter ere van de Jaarmarkt/Veemarkt van de S.F.G de eerste prijs kreeg. Vervolgens werd dat schilderij bij opbod verkocht ten behoeve van het goede doel. Het bracht € 850 op waarmee het in handen kwam van ex-CDA raadslid Dik van Enk.

Foto: Twitter, Marc Degekamp
De Luijers winnen

Gedurende de avond werd de spanning opgevoerd door tussenstanden te vertonen. De bekende teams die de vorige twee keer, in 2015 en 2017, hoog scoorden kwamen daarbij weer langs. Bij de eindstand bleek dat het familieteam Luijer de KUD quiz 2019 won, hetgeen tot enorm enthousiasme op het podium leidde. De familie Verbruggen werd tweede en de Daniël Stalpaert Stichting kreeg de derde plaats.

Als afsluiting van de avond maakte André Janmaat bekend dat de volgende KUD quiz gehouden gaat worden op 30 oktober 2021. Tevreden keerde iedereen huiswaarts met enigszins suizende oren omdat er niet op een decibel meer of minder werd gekeken tijdens deze uitbundige feestavond waar tout Kortenhoef/‘s-Graveland aanwezig was.

We kunnen weer twee jaar teren op dit feest.

Wilt u het vragenboek met de 150 vragen zien, om uw kennis op de proef te stellen? U kunt het hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.